KRALENDIJK – Dos ámtenar di e departamentu di finansa di Entidat Públiko Boneiru (EPB) a tèst positivo pa Covid-19. E ámtenarnan ta na kas den isolashon. Niun personanan ku tabata delaster dianan na kualke servisio na EPB no a kore riesgo. E empleadonan no tabatin kontakto ku públiko pues klientenan no a kore niun riesgo.

Departamentu di Salubridat Públiko a hasi un investigashon pa determiná ku kua persona tabatin kontakto i na unda e fuente di kontagio ta. A papia ku koleganan ku tabata kore riesgo. Koleganan ku tabatin kontakto ku e personanan kontagiá a bai den karentena preventivo. Na e manera aki ta prevení ku lo tin mas kontagio na e departamentu.

For di e momento di e resien brote Entidat Públiko di Boneiru a tuma medida pa evitá ku e vírùs di corona ta plama. A kuminsá traha ku afsprak pa asina tin tur kliente ta registrá i evitá aglomerashon di hende. Banda di esei a sigui e instrukshonnan di higiena.

Medidanan di prevenshon i higiena ta keda importante manera mantené 1.5 meter distansia di otro. Si tin keho keda kas i yama 0800-0800. Mantené e instrukshonnan di higiena. Kome salú, drumi sufisiente i move regular pa hisa bo resistensia. Kuida bo mes i esnan rondó di bo.


BESMETTE MEDEWERKERS OLB VORMEN GEEN GEVAAR VOOR HET PUBLIEK

KRALENDIJK – Twee medewerkers van afdeling financiën van het openbaar lichaam Bonaire (OLB) zijn positief getest op COVID-19. Deze medewerkers verblijven thuis in isolatie. Het publiek dat voor dienstverlening bij het OLB is geweest afgelopen dagen heeft geen enkel gevaar gelopen. De medewerkers stonden niet in contact met bezoekers waardoor er voor het publiek geen risico is op besmetting.

Afdeling Publieke Gezondheid heeft uitgebreid bron- en contactonderzoek gedaan. Zij hebben met collega’s gebeld die risico liepen. Medewerkers die nauw contact hadden met een van de positieve medewerkers zijn preventief in quarantaine gegaan. Zo voorkomt het OLB dat er verdere besmettingen plaats kunnen vinden op de afdeling.

Sinds de recente uitbraak van het coronavirus heeft het OLB maatregelen genomen om verspreiding van het virus te voorkomen. Klanten kunnen alleen met afspraak bij de afdelingen terecht. Zo worden alle bezoekers geregistreerd en wordt er voorkomen dat er drukte ontstaat. Daarnaast worden de hygiëne instructies gevolgd.

Preventieve en hygiënische maatregelen blijven belangrijk zoals het houden van 1,5 meter afstand van elkaar. Het is belangrijk om bij klachten thuis te blijven en te bellen naar 0800-0800. Houd je aan de hygiëne instructies. Eet gezond, blijf in beweging en slaap voldoende. Zorg goed voor jezelf en de mensen om je heen.

Share This
error: Content is protected !!