Kralendijk – Áwaseru a sòru pa hopi molèster na Boneiru. KNMI a anunsiá ku por spera hopi mas áwaseru den dianan binidero. Diferente organisashon di gobièrnu, manera polis i brantwer, trempan a bini huntu pa palabrá kon duna ayudo. Tambe a para ketu kon evitá pa no bira mas malu.

Ta hasi un yamada na un i tur kon nan mes por evitá daño i molèster di awa. Por sosodé ku un kas ta yena ku awa. Si e habitante mester Sali for di e kas ta konsehá pa buska un kaminda di keda serka famia. Den kasonan eksepshonal por buska un lugá pa keda.

Ya kaba e servisionan gubernamental mester duna hopi ayudo na diferente lugá. Por pasa kuta dura un tiki promé ku nan por duna ayudo paso mester asistí na otro sitio. Kada bes ta evaluá kiko tin prioridat. Ta spera di tur hende ku nan ta sòru bon pa nan mes tantu na kas komo riba kaya i ku kada ken ta karga na responsabilidat.  


DIENSTEN STAAN KLAAR OM HULP TE BIEDEN 

Kralendijk – Regen heeft afgelopen uren voor veel overlast gezorgd op Bonaire. Het KNMI geeft aan dat we meer regen kunnen verwachten de komende dagen.  Verschillende organisaties van de overheid, zoals politie en de brandweer, zijn vroeg bij elkaar gekomen om afspraken te maken over hoe hulp te bieden. Er werd ook gekeken hoe erger te voorkomen.

Iedereen wordt opgeroepen om te kijken hoe ze schade of wateroverlast kunnen voorkomen. Het kan zijn dat een huis toch onder water komt te staan. Als de bewoners uit huis moeten dan wordt aangeraden onderdak te zoeken bij familie. In uitzonderlijke gevallen kan voor onderdak worden gezorgd.

De diensten moeten nu al op veel plekken hulp bieden. Het kan zijn dat hierdoor hulp even op zich laat wachten omdat zij eerst op een andere plek aanwezig moeten zijn. Telkens wordt er gekeken wat prioriteit heeft. Van iedereen wordt verwacht dat hij thuis en op straat goed voor zich zelf zorgt en hij verantwoordelijkheid neemt.  

Share This
error: Content is protected !!