KRALENDIJK – Riba 21 di novèmber binidero Boneiru Duradero ta start ku un kampaña di 10 dia pa un Boneiru mas limpi, òf ku otro palabra Dushi Bonaire. Meta di Reto di Sushi òf Dushi (Sushi òf Dushi Challenge) ta pa inspirá mas tantu habitante posibel riba Boneiru pa partisipá na un mini limpiesa (mini-clean-up) di solamente 10 minüt.

E *Sushi òf Dushi Challenge ta traha di e manera akí:

1. Skohe abo mes un sitio di limpiesa: bo mes bario, rondó di skol òf un sitio kaminda bo ta traha òf por ta e ruta ku bo ta kana diariamente.

2. Saka un pòrtrèt di e sushi shimaron (BEFORE).

3. Piki e sushi shimaron i saka un pòrtrèt di e sitio limpiá (AFTER).

4. Pone bo pòrtrèt riba INSTAGRAM òf Facebook i stimulá asina otro hende pa nan tambe partisipá.

(*E palabra sushi na idioma papiamentu tin dos manera di skirbi: sushi i shushi.)

Gana no ta e meta di e reto, pero den kaso di Sushi òf Dushi Challenge tin tambe algun bunita premio. Partisipantenan tin chèns di gana un lès di windsurf pa 5 persona òf un paseo privá den e área di naturalesa na Dos Pos.

Boneiru Duradero ta spera ku tur hende ta bira mas konsiente di e kantidat di sushi shimaron ku tin riba nos isla. Nos tur por kontribuí aktivamente na un Boneiru mas limpi dor di: siñalá sushi shimaron i hasi limpiesa di esaki + deponé sushi den kos di sushi.

Sushi òf Dushi Challenge ta di spònser pa JIBE City, ECHO, Delfins Beach Resort i Selibon. Pa mas informashon bai riba Sushi òf Dushi INSTAGRAM òf Boneiru Duradero. Boneiru Duradero ta un proyekto di Fondo Mundial pa Naturalesa (Wereld Natuur Fonds).


10-DAAGSE CAMPAGNE VOOR EEN SCHONER BONAIRE

KRALENDIJK – Op 21 november as. start Boneiru Duradero een 10-daagse campagne voor een schoner, ofwel Dushi Bonaire. Doel van de Sushi òf Dushi Challenge is om zoveel mogelijk inwoners op Bonaire te inspireren om mee te doen met een mini-clean-up van slechts 10 minuten.

De *Sushi òf Dushi Challenge werkt als volgt:

1. Kies zelf een clean up locatie: je eigen buurt, rondom school of werkplek of misschien je dagelijkse wandelroute.

2. Maak een foto van het zwerfvuil (BEFORE).

3. Ruim het zwerfvuil op en maak een foto van de opgeruimde plek (AFTER).

4. Plaats je foto’s op INSTAGRAM of op Facebook en stimuleer zo anderen om ook mee te doen.

(Het woord vuilnis kan in het Papiamentu op twee manieren worden

gespeld: sushi/shushi.)

Het draait natuurlijk niet om winnen, maar bij de Sushi òf Dushi Challenge horen ook leuke prijzen. Deelnemers maken onder andere kans op een windsurf les voor 5 personen of een privétour in het natuurgebied bij Dos Pos.

Boneiru Duradero hoopt dat iedereen zich meer bewust wordt van de hoeveel zwerfvuil op ons eiland. We kunnen allemaal actief bijdragen aan een schoner Bonaire door: zwerfvuil te signaleren en op te ruimen + afval sowieso in de vuilnisbak te deponeren.

De Sushi òf Dushi Challenge wordt gesponsord door JIBE City, ECHO, Delfins Beach Resort en Selibon. Kijk op sushi òf Dushi INSTAGRAM of Boneiru Duradero voor meer informatie. Boneiru Duradero is een project van het Wereld Natuur Fonds.

Share This
error: Content is protected !!