KRALENDIJK – Tur aña 20 di novèmber, ta dia Internashonal di Derecho di mucha.

Nashonnan Uni ta skohe tur aña aña un tema spesial pa dia Internashonal di Derecho di mucha. Esaki nan ta hasi pa promové konsiensia bou di mucha, kombibensia i mehorashon di bienestar di mucha. Tema pa e aña akí ta ‘Un dia pa reimaginá un mihó futuro pa tur mucha’.

E aña akí, e krísis di Covid-19 a kondusí na un krísis no intenshoná di derecho di mucha. E medidanan di e pandemia tabatin komo konsekuensia ku a bini kambio drástiko den bida di mucha. E kambionan akí por tin un impakto di bida largu riba bida di mucha.

Mucha tin por ehèmpel derecho riba enseñansa. E aña akí pa un periodo, muchanan mester a rekurí na enseñansa digital. No tabata posibel pa tur mucha sigui lès na kas, komo no ta tur hende tin internèt òf lèptòp.

Mucha tin derecho tambe riba tempu liber i pa hunga. Pa motibu di e medidanan di Covid-19, a stimulá hungamentu huntu ku otro mucha ménos òf a limitá esaki.

Apesar di e limitashonnan akí, diferente partido i organisashon na Boneiru a duna nan kontribushon pa pèrkurá ku ta limitá e kambionan mas tantu posibel i ku esei protehá tambe derecho di mucha. Pasobra hustamente durante e periodo akí ta di gran importansia ku nos ta èkstra alerta pa muchanan di Boneiru i efekto di nan derechonan i nan futuro!

“Komo komunidat nos tur tin e responsabilidat pa sigur durante e periodo akí di Covid-19, hasi tur loke ta posibel pa sigurá un desaroyo sano i seif di mucha. Kumpli ku derecho di mucha ta un parti di esaki.” Diputado Nina den Heyer.


A DAY TO REIMAGINE A BETTER FUTURE FOR EVERY CHILD

KRALENDIJK – Elk jaar op 20 november, is het de Internationale Dag van de Rechten van het Kind.

De Verenigde Naties (VN) geven elk jaar voor de Internationale Dag van de Rechten van het Kind een bijzonder thema aan. Dit doen zij om het bewustzijn onder kinderen, de saamhorigheid en het verbeteren van het welzijn van kinderen te bevorderen. Het thema voor dit jaar is ‘A day to reimagine a better future for every child’.

Dit jaar heeft de Covid-19 crisis geleid tot een onbedoelde kinderrechtencrisis. De maatregelen van de pandemie heeft als gevolg gehad dat er drastische veranderingen zijn ontstaan in het leven van het kind. Deze veranderingen kunnen een levenslange impact hebben op het leven van het kind.

Kinderen hebben bijvoorbeeld recht op onderwijs. Dit jaar waren de kinderen voor een periode aangewezen op digitaal onderwijs. Het was niet voor alle kinderen mogelijk om thuis onderwijs te volgen, doordat niet iedereen internet of een laptop had.

Kinderen hebben ook recht op vrije tijd en spelen. Door de Covid-19 maatregelen werd het samen spelen met andere kinderen minder gestimuleerd of beperkt.

Ondanks deze beperkingen hebben verschillende partijen en organisaties op het eiland hun bijdrage geleverd om ervoor te zorgen dat de veranderingen zoveel mogelijk beperkt bleven en daarmee ook de rechten van de kinderen te beschermen. Want juist tijdens deze periode is het van groot belang dat wij extra alert zijn op de kinderen van Bonaire en de effecten op hun rechten en hun toekomst!

“Als gemeenschap hebben we met z’n allen de verantwoordelijkheid om zeker gedurende deze Covid-19 periode er alles aan te doen om een gezonde en veilige ontwikkeling van het kind te waarborgen. Het naleven van de kinderrechten is hier een onderdeel van.” Gedeputeerde Nina den Heyer.

Share This
error: Content is protected !!