Kralendijk – Djadumingu 22 di novèmber ta selebrá dia di Santa Cecilia, ku ta patrono di músiko i artista. Pa e motibu aki gobièrnu di Boneiru pa medio di Sekshon di Kultura, Arte i Literatura ta felisitá tur músiko i artista riba nan dia.

Den un situashon normal SKAL ta para firmemente tras di e selebrashon aki. Pa evitá aglomerashon di hende a pone ku hopi aktividat musikal artístiko a keda kanselá, pero ta algu ku nos tin òf a siña biba kuné. Esaki a minimalisá tambe moveshon artístiko riba nos isla. E situashon aktual a trese kuné ku mundu kompletu a transformá kustumbernan i pasa pa un normal nobo komplementando medidanan di prevenshon.

Sinembargo e aña aki no por tin selebrashon di kustumber pa motibunan ya konosí. Ta di spera ku den un futuro serkano situashon lo permití ku artistanan por sigui ehersé i eksponé nan obra.

Pabien na tur músiko i artista.


OLB FELICITEERT MUSICI EN ARTIESTEN OP DAG VAN BESCHERMHEILIGE SINT CECILIA

Kralendijk – Op zondag 22 november wordt het feest gevierd van de heilige Sint Cecilia, de beschermheilige van de musici en artiesten. De afdeling van Cultuur, Kunst en Literatuur (SKAL) van het openbaar lichaam Bonaire (OLB) feliciteert alle musici en artiesten op deze dag.

Onder normale omstandigheden staat SKAL achter een grootste viering van deze dag. Om drukte te vermijden gaat de viering dit jaar niet door. Daar moeten we mee leren leven. Musici en artiesten worden beperkt in hun werk op ons eiland. Mensen over de hele wereld passen hun gewoontes aan om zo gehoor te geven aan de preventiemaatregelen.

Dit is de ook de reden waarom dit gebruikelijke viering niet doorgaat. Laten we hoop houden dat musici en artiesten weer worden toegestaan om in de nabije toekomst weer hun werk aan een publiek te vertonen.

Felicitaties aan alle musici en artiesten.

Share This
error: Content is protected !!