KRALENDIJK – Link ERS Projectmanagement en advies resientemente a introdusí su konsepto i definishon di ‘e profeshonal motivá’: E profeshonal motivá tin e impulso interno pa krese i ekselá den loke e ta kere pa bienestar di su mes i su alrededor, sin importá edat, desendensia, kredo, òf ‘e kuadro perfekto’. E profeshonal motivá tin un enfoke respektuoso, konstruktivo, kurioso, diskreto i positivo. E ta laga inspirá su mes i ta inspirá otro, òf ta bai pa ámbos. E ta sali pa su mes, pero tambe pa su prohimo. E ta komprondé ku nada ta kai sin mas for di shelu; pasobra sin sakrifisio no tin logro ni ganashi. E profeshonal motivá ta invertí den su mes, pa kresementu, pa trese kambio i hasi impakto. E ta hasi esaki sin temor di faya. E profeshonal motivá ta bai pa su ophetivo; kargá ku konfiansa i amor.

E definishon aki ta base di un movementu inisiá aki na Bonaire, kual ta formá pa e profeshonalnan motivá.

Dikon e movementu aki?

Inisiadó di e movementu aki i alabes propetaria di Link ERS, sra. Damaly Linkers, ta kombensí ku traha duru riba bo mes promé ta parti di para den bo mes forsa pa asina por ta di nifikashon pa un otro òf bo alrededor. Esaki ta algu ku ta bini dilanti tambe den e definishon ya menshoná i ta reta Boneiru i e profeshonal motivá pa sali dilanti. Damaly: “Mi kredo ta: Nada no ta kai for di shelu. Nos tin ku rekonosé ku ainda tin hopi trabou mas pa hasi pa nos yega e metanan stipulá. Esaki en espesial ora ta trata di nos desaroyo personal. No tin sentido pa pensa i kere ku éksito ta bini di faktornan eksterno i ku nos no por ehersé influensha riba esaki. E ta un proseso interno, ku hopi bia no ta esun di mas fásil: e ta konsistí di reflekshoná riba bo mes i bo aktonan, sin ta destruktivo, profundisá bo mes den e materia i saka e lès for di hinter e proseso. Na e momentu ku bo ta asina leu, bo forsa ta pusha bin ariba i lo bo por seguidamente nifiká algu pa otro persona”.

Ta importante pa profeshonalnan ku ta motivá bini mas frekuente dilanti i nos rekonosé ken nan ta. Link ERS ta publiká semanalmente riba medionan sosial kara di profeshonalnan motivá di Boneiru i eksterior ku ta dunando nan aporte den desaroyo di Boneiru.

Un bista riba proyektonan di Link ERS

Durante e último 4 añanan Damaly huntu ku un tim di profeshonalnan motivá a traha intensivamente riba diferente proyektonan manera e.o. Raad van Kinderen (2016-2018), Unicef Kinder Rechten Film Festival (2018) i TOP Bonaire (2016-2019). Aktualmente Damaly ta involukrá den e‘spin-off elektrisch vliegen’, kual ta un area ku stimulá hóbennan pa pensa riba solushonnan pa futuro. Tambe Damaly ta inisiadó di e seshonnan di ‘Aan Tafel’ den kual profeshonalnan ta bini huntu na mesa mensualmente i ta atendé tópikonan riba diferente area.

Un mente habrí riba puntonan di atenshon

Damaly ta komentá: “Mi a siña hopi di tur e programanan i eksperiensianan ku mi a forma parti di dje. Mi a tuma nota di e importansha di pensa i mira ku un mente habrí, no asumí i no sinta warda reskate yega. E importansha den den hinka energía den bo forsa interno, bo karera profeshonal, hòbi, famia i den loke bo ta kere.

Diskushonan riba area di orígen, edukashon, estado sosial tabata di estímulo pa ami a presentá e definishon di E Profeshonal Motivá. Netamente pa pone lus riba e tópikonan ku ami ta mira i kere ku ta importante: mentalidat i tipo di persona ku abo ta. Esakinan pa ami, ta e hendenan ku realmente ke duna nan aporte riba e isla aki, pero no ku ainda no a enkontrá otro. Tambe mi tabata puntra mi mes e motíbu pa kua hendenan ta skohe pa diskutí, kaminda ku yega na un diálogo den union ta un balor mas agregá. Na e momentu ei mi a inisiá seshonnan di ‘Aan Tafel’ kaminda alrededor di 12 profeshonalnan motivá ta bini huntu na mesa mensualmente pa interkambiá idea i proyektonan.

Link ERS ta hasi yamada na organisashonnan pa uni forsa

Link ERS ke duna un aporte pa medio di E Profeshonal Motivá na un komienso di movementunan positivo. “Nos ta spera ku mas organisashonnan i empresanan ta uni forsa den e esaki i ta dispuesto na invertí den nos mes i nos komunidat, den kual nos tur lo kosechá fruta”

Mas informashon tokante proyektonan i inisiativanan di Project- en Adviesbureau Link ERS ta aksesibel via www.link-ers.com


LINK ERS PROJECTMANAGEMENT EN ADVIES INTRODUCEERDE ONLANGS EEN GEHEEL EIGEN DEFINITIE VOOR ‘DE GEDREVEN PROFESSIONAL’

KRALENDIJK – Link ERS Projectmanagement en advies introduceerde onlangs een geheel eigen definitie voor ‘de gedreven professional’: De Gedreven Professional heeft de innerlijke drang om te groeien en te excelleren in datgene waar hij/zij in gelooft, ten goede van zichzelf en de omgeving. Ongeacht de leeftijd, afkomst, het geloof, of dat wat normaliter in een ‘hokje’ past. De gedreven professional is respectvol, constructief, nieuwsgierig, discreet en positief ingesteld. Zij laat zich inspireren, inspireert een ander of gaat voor beide. Zij begrijpt dat niets zomaar uit de hemel valt; “no pain no gain”. De gedreven professional investeert in zichzelf, om te groeien, veranderingen teweeg te brengen en impact te maken. Dit doet zij zonder vrees om te falen. De gedreven professional gaat ervoor; vol van vertrouwen en liefde. Wekelijks publiceert Link ERS op social media gezichten van gedreven professionals op Bonaire en daarbuiten, die graag hun steentje bijdragen aan de groei van Bonaire.

Waarom deze beweging?

Initiatiefneemster en eigenaar van Link ERS, Damaly Linkers, is ervan overtuigd dat het keihard werken is aan jezelf, voordat je in je kracht staat en pas écht iets kunt betekenen voor een ander of je omgeving. Dat draagt ze uit met deze definitie en daarmee daagt ze Bonaire en de gedreven professional uit. Damaly: “Mijn credo: Er komt niets uit de hemel vallen. We moeten inzien dat er veel werk aan de winkel is. Vooral als het gaat om onze eigen ontwikkeling. Het heeft geen zin om te denken dat succes van buitenaf komt of moet komen en dat we daar zelf geen invloed op hebben. Het is een proces van binnen en dat is vaak keihard werken aan jezelf; zelfreflectie hebben, zonder destructief te worden, diep door het stof gaan en daar lering uit trekken. Dan pas komt jouw kracht naar boven en kun je vervolgens voor een ander iets betekenen.”

Een greep uit de projecten van Link ERS:

Link ERS heeft inmiddels een gevestigde naam in het Caribisch gebied en daarbuiten, door het ontwikkelen en managen van diverse programma’s, waarbij het wakker schudden van mensen, een doel op zich is. In de afgelopen vier jaar heeft Damaly samen met een klein team van gedreven professionals hard gewerkt aan programma’s zoals Raad van Kinderen (2016-2018), Unicef Kinder Rechten Film Festival (2018) en Het Talent Ontwikkel Programma (2016-2019). Momenteel is ze betrokken bij een spin-off voor elektrisch vliegen, waarbij jongeren getriggerd worden om mee te denken over de toekomst en daagt ze professionals uit in haar maandelijkse ‘Aan Tafel’ sessie.

Open-minded naar zaken kijken en niet in hokjes denken

Damaly vertelt: “Van al deze programma’s en ervaringen heb ik veel geleerd. Ik heb gezien dat we meer open-minded naar zaken moeten kijken en niet in hokjes moeten (blijven) denken. We moeten geen aannames doen en wachten tot iemand ons komt redden. Stop de energie in jouw innerlijke kracht en zet deze in voor je werk, hobby, gezin of in datgene waar jij in gelooft.

Ook discussies over bijvoorbeeld afkomst, opleiding en status waren voor mij een trigger om de definitie van gedreven professional op te schrijven en uit te dragen. Daar gaat het namelijk niet om. Het gaat om de mentaliteit en het type mens. En dat type zet ik graag in de schijnwerpers. Want dat zijn de mensen die écht iets willen op dit eiland, maar elkaar nog niet zo goed wisten te vinden. Ook vroeg ik me af waarom men zoveel met elkaar in discussie gaat, terwijl een goed dialoog veel meer oplevert en krachten bundelt. Toen ben ik gestart met ‘Aan Tafel’; een maandelijkse bijeenkomst met zo’n 12 gedreven professionals om met elkaar te sparren over het opzetten en inrichten van projecten.”

Link ERS roept bedrijven op om krachten te bundelen

Link ERS hoopt met de definitie van Gedreven Professional een positieve beweging op gang te brengen. “Daarbij hopen we dat meer bedrijven hierbij aansluiten. De krachten bundelen en bereid zijn om te investeren in onszelf en onze omgeving, is voor iedereen een win-win.”

Meer informatie over de initiatieven van Project- en Adviesbureau Link ERS is te vinden via www.link- ers.com

Share This
error: Content is protected !!