KRALENDIJK – Riba djadumingu 22 di novèmber a para vários vehíkulo pa kòntròl rutinario. A duna mayoria prosès ferbal pa korementu sin faha di seguridat bistí i na di dos lugá, pa kore sin hèlm bistí. Bisti bo faha pa bo mes seguridat. Un faha di seguridat ta un faha ku ta protehá e okupante di un outo durante di un aksidente. Dor di e faha e persona protehá ta keda sinta riba su stul, no ta dal su kabes den winshil i no ta keda bentá den e outo p’aki p’aya. Dor di bisti bo faha di seguridat bo chèns di tin un aksidente mortal ta baha ku 30 pa 40%.

Bistimentu di hèlm ta obligá? E Lei ta papia klaro tokante esaki. Bo ta obligá di bisti un hèlm ora bo ta kore riba un skuter òf bròmer. Esaki ta konta pa bo pasahero tambe. Si bo no bisti hèlm bo por haña un but. Semper e hèlm mester pas bo i mester ta bon mará, paso sino bo no ta sufisientemente protehá durante di un aksidente. Pues semper mara bo hèlm bon.

Durante un kòntròl na Kaya L.D. Gerharts den oranan di mardugá tambe a duna prosès ferbal pa entre otro parker malu (riba asera) i pa korementu sin reibeweis. Polis ta na altura ku butamentu di ‘fever’ ta tuma lugá na e rotònde pegá kaminda tabatin e outonan stashoná riba asera i ku e personanan ku ta kometé e akto aki tambe ta tuma parti na e butamentu di ‘fever’. Si gará bo ta buta ‘fever’ bo por haña un but di sigur $85.

Si bo no tene bo mes na e reglanan, bo por haña un but. E suma di esaki por yega hopi haltu.


VERKEERSCONTROLES

KRALENDIJK – Op zondag 22 november werden verschillende voertuigen op verschillende locaties gestopt ter controle. Er werden meerdere processen verbaal uitgeschreven voor het rijden zonder veiligheidsgordel en als tweede, het rijden zonder helm.

Doe je gordel om, voor je eigen veiligheid. Een autogordel is een riem die een inzittende van een auto beschermt bij een ongeluk. Door de autogordel blijft de te beschermen persoon op zijn stoel, komt niet met zijn schedel tegen de voorruit en wordt hij niet door de auto geslingerd. Door het dragen van een autogordel wordt de kans op een dodelijk ongeval verminderd met 30 tot 40%.

Is het dragen van een helm verplicht? De regelgeving is hier duidelijk over. Je bent verplicht om een helm te dragen als je op een bromfiets rijdt. Dit geldt ook voor je passagier. Als je de helm niet draagt, kan je een boete krijgen. De helm moet goed passen en goed vastgemaakt zijn, want anders ben je niet voldoende beschermd bij een ongeval. Maak je helm dus altijd goed vast.

Ook tijdens een controle aan de Kaya L.D. Gerharts in de nachtelijke uren, werden processen verbaal uitgeschreven voor onder andere het fout parkeren (op de berm) en het rijden zonder rijbewijs. De politie is ervan op de hoogte dat er feveren plaats vindt op de rotonde in de buurt van waar er op de berm wordt geparkeerd en dat de personen die op de berm parkeren hieraan deel nemen. Als je wordt betrapt tijdens het feveren kan je een boete krijgen van maar liefst $85.

Houdt u zich niet aan de regels? Dan kunt u een bekeuring krijgen. Het bedrag kan flink oplopen.

Share This
error: Content is protected !!