KRALENDIJK – Siman pasá Kámara di Komèrsio Boneiru a finalisá un eksitoso proyekto piloto ku KvK-Academy. E kurso aki ta siña empresarionan abilidatnan esensial di empresariado. Nuebe partisipante sumamente aktivo a sigui e proyekto piloto aki ku nan a finalisá eksitosamente i awor nan ta den poseshon di un sertifikado di KvK-Academy. Nan tur ta duna e kurso un balorashon hopi haltu i nan ta konfirmá ku nan a risibí masha hopi informashon balioso i práktiko ku desde awor nan ta bai utilisá den nan empresa. E dosentenan invitá tambe ta entusiasmá tokante e metanan i kontenido di e programa, ku ta konsistí di 10 parti ku e abilidatnan mas esensial pa empresario. Pa medio di esaki Kámara di Komèrsio ke felisitá e siguiente partisipantenan ku finalisashon di e siman sumamente intensivo di KvK-Academy: sra. Julia- Ana Rodriguez, sra.Joanne Adoptie, sra. Joanne Nicolaas, sr.Sushil Lal, sr. Ephraim Alberto, sra. Rigna Molina, sra. Gisela Manuela Vinck, sra. Norvelinne Elizabeth, sr. Neyandrew Pourier.

Ku hopi orguyo Kámara di Komèrsio ta kontemplá e (futuro) empresarionan aki i ta deseá nan hopi éksito ku nan plannan pa futuro.

Otro aña e programa lo inisiá definitivamente den diferente idioma. E ora ei lo duna e lèsnan den oranan di anochi i repartí durante vários siman. Segun direktiva i direktor di Kámara di Komèrsio e ophetivo i ehekushon di KvK-Academy ta reflektá hopi bon kiko Kámara di Komèrsio Boneiru ta para p’e: ‘stimulá, aktivá i fasilitá empresarionan.’ Esaki ta splika tambe e lema di KvK-Academy ku ta para pa 3 ‘E’: Educating & Empowering Entrepreneurs (Eduká i Empoderá Empresarionan).

Meta di KvK-Academy ta pa fortifiká empresariado na Boneiru i ku esei duna un aporte na fortifikashon di Boneiru su ekonomia. E partisipantenan na e kurso ta haña formashon durante 10 lès ku dosentenan invitá di instansianan na Boneiru i empleadonan di Kàmara di Komèrsio ta duna. E kurso ta enserá e siguiente partinan: konosé kliente, merkadeo/komunikashon, relashon ku kliente, fluho di entrada, traha huntu, finansiamentu/impuesto, ‘value propositions’, ‘key resources’, ‘pitch’ i plan di negoshi.

KvK-Academy ta un programa ku Kámara di Komèrsio Boneiru a desaroyá. Ministerio di Asuntunan Ekonómiko i Klima a sostené i supsidiá desaroyo di e programa na aña 2019 i 2020.


SUCCESVOLLE AFRONDING PILOT KVK-ACADEMY

KRALENDIJK – De Kamer van Koophandel Bonaire (KvK) heeftafgelopen week een succesvolle pilot met de KvK Academy afgerond. Dezecursus brengt ondernemers essentiëlevaardigheden van het ondernemerschap bij. De pilot is gevolgd door negenzeer actieve deelnemers die dit met goed gevolg hebben afgerond en nu in het bezit zijn van een certificaat van de KvK-Academy. Zij geven allen de cursus en zeer hoge waardering en bevestigen dat ze heel veel waardevolle en praktische informatie hebben ontvangen die ze vanaf nu in hun onderneming gaan gebruiken. Ook de gastdocenten zijn enthousiast over de doelen en de inhoud van het programma, dat bestaat uit tien onderdelen met de meest essentiële ondernemersvaardigheden. De KvK wil hierbij de volgende deelnemers feliciteren met het afronden van de zeer intensieve week van de KvK-Academy: mevr.Julia- Ana Rodriguez, mevr.Joanne Adoptie, mevr. Joanne Nicolaas, dhr.Sushil Lal, dhr. Ephraim Alberto, mevr. Rigna Molina, mevr. Gisela Manuela Vinck, mevr. Norvelinne Elizabeth, dhr.NeyandrewPourier.    

De KvK kijkt vol trots terug naar deze (toekomstige)ondernemers en wenst ze veel succes met hun toekomstplannen.

Volgend jaar zal het programma definitief van start gaan in verschillende talen.De lessen zullen dan in de avonduren en verspreid over meerdere weken worden gegeven. Volgens het bestuur en de directeur van de Kamer van Koophandel Bonaire weerspiegelt de doelstelling en de uitvoering van de KvK Academy goed waar de Kamer van Koophandel Bonaire voor staat: “het stimuleren, activeren en faciliteren van ondernemers.” Dit verklaart ook de slogan van de KvK Academy die voor 3 E’s staat, Educating&Empowering Entrepreneurs.

Doel van de KvK Academy is om het ondernemerschap op Bonaire te versterken en daarmee een bijdrage te leveren aan de fortificatie van de economie van Bonaire. De deelnemers aan de cursus worden in tien lessen door gastdocenten  van instellingen op Bonaire en medewerkers van de Kamer van Koophandel opgeleid. De cursus omvat de volgende onderdelen:  klantkennis, marketing/communicatie, klantrelaties, inkomstenstromen, samenwerking, financiering/belastingen, valuepropositions, key resources, pitchen en ondernemingsplannen.

De KvK Academy is een programma dat is ontwikkeld door de Kamer van Koophandel Bonaire. Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft de ontwikkeling van het programma in 2019 en 2020 ondersteund en gesubsidieerd.

Share This
error: Content is protected !!