KRALENDIJK – Denter di poko BIA lo introdusí su instalashon di parker nobo. E instalshon bieu a kedá remplasá den su totalidat pa motibu ku e a yega na final di su kapasidat. E aparatonan a keda entregá dor di STD di Apeldoorn. E instalashon i mantenshon ta na enkargo di IBO Bonaire.

Ku esaki, BIA a dal un stap mas den mehorashon di fasilidatnan i servisio na nos aeropuerto i ta spera ku esaki ta mehorá i regulá e trafiko miho na momentunan drùk.

Banda di esaki BIA a tuma medidanan adishonal. Un di nan ta, ku lo no tin e posibilidat pa parker gratis na momentu ku mester trese i rekohé un persona na aeropuerto. A introdusí un asina yama “Kiss and Ride stroke” na e otro banda di e terminal. Akinan no ta pèrmiti pa parker, solamente subi i baha for di outo. Parti di e area aki tambe lo fungi komo luga di parker pa “shuttle bus”. Pues esaki ta nifika ku mester paga na momentu ku hasi uso di e tereno di parker pa término kòrtiku.

Tin e posibilidat pa parker na e tereno asigná pa termino mas largu na un preis mas abou.

Pa garantisá seguridat lo bai krea mas espasio na e area dilanti di e terminal. BIA lo pone bakinan di mata i flor pa hasi separáshon entre vehikulo i di persona dilanti di e terminal.

E introdukshon i kambionan ariba menshoná lo bai tuma luga den forma sistematikamente. Lo bai tin un periodo di transishon. Mientrastantu lo bini mas kambio, por ehèmplel na bòrchinan di instrukshon. Pa loke ta trata “carrentals” lo risibi karchinan spesial pa akseso di nan klientenan na e area dediká na nan.

Ku eksepshon di e tarifa maksimo pa dia, e tarifanan pa parker lo no tin kambio. E kambio prinsipal ta ku lo no ta posibel mas pa drenta tereno di parker gratis. Pa mas informashon por tuma kontakto ku señor Onno de Jong, Chief Operations Officer di BIA na number di telefon 701-0910.


AIRPORT BIA NEEMT PARKEERINSTALLATIE IN GEBRUIK.

KRALENDIJK – Binnenkort neemt BIA haar nieuwe parkeerinstallatie in gebruik. De complete installatie is vervangen omdat de oude aan het eind van zijn levensduur was gekomen. De installatie is geleverd door STD uit Apeldoorn en IBO Bonaire heeft de installatie voor zijn rekening genomen en voert ook het onderhoud uit.

BIA heeft hiermee weer een stap genomen om de voorzieningen op de luchthaven te verbeteren. Met de nieuwe installatie zal de parkeerdrukte beter gereguleerd kunnen worden. Daarvoor heeft BIA ook aanvullende maatregelen genomen. Een daarvan is dat het kort parkeren niet meer gratis gebruikt kan worden voor het brengen en halen van mensen. Daarvoor komt een apart Kiss en Ride strook aan de overkant van de terminal. Hier mag men niet parkeren maar alleen in-en uitstappen. Op kort parkeren moet dus straks altijd betaald gaan worden. Ook is er de mogelijkheid om op lang parkeren te parkeren, ook voor korte duur. Dit terrein is altijd goedkoper dan het kort parkeren. Voor (shuttle) busjes komt aan de overzijde ook ruimte om daar te parkeren.

Verder gaat BIA voor de terminal bloembakken plaatsen zodat er voor halers, brengers en passagiers meer ruimte gereserveerd is om te wachten en er daardoor een scheiding is tussen voertuigen(taxi’s) en personen. Dit komt de veiligheid ten goede.

De invoering zal stapsgewijs gebeuren en zal een overgangsperiode kennen omdat er nog veel zaken ingericht en afgestemd moeten worden. Zo zal bijvoorbeeld de komende periode alle bebording nog worden aangepast en krijgen de Car rentals nog passen om het in- en afrijden te regelen. De tarieven van het kort en lang parkeren blijven ongewijzigd met uitzondering van het maximale dagtarief, dat stijgt licht. Nieuw is dus wel dat er geen vrije in-en uitrijtijd meer is zonder te betalen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Onno de Jong, Chief Operations Officer van BIA te bereiken op telefoonnummer 701-0910.

Share This
error: Content is protected !!