KRALENDIJK – Entre desèmber 2020 i mart 2021 Ofisina Sentral di Estadístika (CBS) lo ehekutá e investigashon di forsa laboral (AKO) na Boneiru, Sint-Eustatius i Saba. Durante e investigashon aki un entrevistadó di CBS lo pasa pa hasi tur persona ku a kai den e selekshon, algun pregunta tokante di e enkuesta.

E investigashon di forsa laboral ta un investigashon a-selekto bou di kasnan di famia ku CBS ta hasi kada dos aña. Ku e investigashon CBS ta midi e desaroyonan riba merkado laboral riba Hulanda Karibense. Un di e resultadonan di AKO di mas importante ta e porsentahe di desempleo. E porsentahe aki ta indiká ki parti di e poblashon aktivo ta buskando trabou. Otro datonan importante ta e partisipashon laboral, i tambe por ehèmpel e nivel di estudio, trabou i durashon di trabou.

Pa un mihó bista di datonan di merkado laboral, CBS ta pidi koperashon di tur kas di famia ku a kai den e selekshon. Na Boneiru 969 kas di famia lo wòrdu aserká, na Sint-Eustatius 512 i na Saba 488.

Pa lei, CBS tin e obligashon di trata tur dato rekolektá na un manera estriktamente konfidensial. Esaki ta un obligashon di CBS ku ta stipulá den lei. Pa e motibu aki, CBS ta tuma diferente medida pa protehá datonan kolektá. E mes un lei ta konta pa e entrevistadónan tambe. Tur entrevistadó tin e deber di por legitimá su mes na momento ku e presentá na e persona. Ya asina tur hende por ta sigur ku ta trata di un respresentante di CBS.

CBS tin komprenshon pa e echo ku no ta fásil pa suministrá informashon den e tempu difísil aki. Pero datonan konfiabel tokante kon nos komo Hulanda Karibense ta pará ta sumamente importante. Hustamente awor gobièrnu, negoshinan i pueblo mester sa kon ta bayendo ku Hulanda Karibense i su habitantenan. P’ esei, CBS ta sigui kolektá datonan i ta spera ku, tambe den e tempu aki, personanan lo sigui suministrá informashon importante. CBS ta yama danki pa e komprenshon i koperashon.

Pa mas informashon i pregunta por tuma kontakto ku CBS na number di telefon +599 717 8676. CBS ta alkansabel di djaluna te ku djabièrne entre 8or i 5or. Tambe ta posibel pa manda un emeil na caribischnederland@cbs.nl.

Mas informashon tokante AKO ta disponibel riba e página www.cbs.nl/arbeidskrachten. Riba e página www.cbs.nl/huisbezoek por lesa kon CBS ta anda ku e reglanan di seguridat na e tres islanan hulandes karibense i ku kiko ta tene kuenta na momentu di un bishita na kas.


CBS VAN START MET HET ARBEIDSKRACHTENONDERZOEK OP BONAIRE, SINT-EUSTATIUS EN SABA

KRALENDIJK – Tussen december 2020 en maart 2021 zullen interviewers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op Bonaire, Sint-Eustatius en Saba op pad gaan om aselect gekozen huishoudens te bezoeken voor het Arbeidskrachtenonderzoek (AKO).

Het Arbeidskrachtenonderzoek is een steekproefonderzoek onder huishoudens dat het CBS om de twee jaar uitvoert. Met het onderzoek meet het CBS de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt in Caribisch Nederland. Eén van de belangrijkste gegevens uit het AKO is het werkloosheidspercentage. Dit percentage geeft aan welk deel van de beroepsbevolking op zoek is naar werk. Andere belangrijke gegevens zijn de arbeidsparticipatie, maar ook gegevens over bijvoorbeeld het opleidingsniveau, beroep en arbeidsduur.

Om beter inzicht te krijgen in de arbeidsmarktgegevens, vraagt het CBS de medewerking van alle huishoudens die deel uitmaken van de steekproef. Op Bonaire zullen 969 huishoudens benaderd worden, op Sint-Eustatius 512 en op Saba 488.

Het CBS is wettelijk verplicht om alle verzamelde gegevens strikt vertrouwelijk te behandelen. Hierbij heeft het CBS verschillende maatregelen getroffen om de verzamelde gegevens te beschermen. Alle interviewers zijn in het bezit van een legitimatiebewijs van het CBS. Op verzoek moet de interviewer zich kunnen identificeren, zodat iedereen er zeker van kan zijn dat de gegevens door het CBS wordt verzameld.

Het CBS begrijpt dat het aanleveren van informatie in deze moeilijke tijden niet eenvoudig is. Maar betrouwbare cijfers over hoe we er als Caribisch Nederland voor staan zijn erg belangrijk.

Juist nu hebben overheden, wetenschappers, bedrijven en burgers er behoefte aan om te weten hoe het gaat met Caribisch Nederland en haar inwoners. Het CBS gaat daarom door met gegevens verzamelen. Het CBS hoopt dat men ook in deze tijd deze belangrijke gegevens blijft aanleveren en dankt bij voorbaat voor het begrip.

Voor vragen en informatie kan er contact worden opgenomen met het CBS via +599 717 8676. Het CBS is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 17.00 uur. Het is ook mogelijk om te mailen naar caribischnederland@cbs.nl.

Meer informatie over het AKO is te vinden op de webpagina www.cbs.nl/arbeidskrachten. Op de webpagina www.cbs.nl/huisbezoek is te lezen hoe het CBS omgaat met de veiligheidsregels op de drie Caribisch Nederlandse eilanden en waar er rekening mee wordt gehouden bij een huisbezoek.


CBS STARTS LABOUR FORCE SURVEY ON BONAIRE, ST EUSTATIUS AND SABA

KRALENDIJK – Between December 2020 and March 2021, Statistics Netherlands (CBS) will conduct the Labour force survey on Bonaire, St Eustatius and Saba. Interviewers of CBS will go to the randomly selected households to administer the questionnaire.

The Labour force survey is a sample survey conducted among households every two years by CBS. In this survey, CBS measures labour market developments in the Caribbean Netherlands. One of the most important results of the Labour force survey is the unemployment rate, i.e. the percentage of the labour force that is looking for a job. Other important results are the participation rate, the level of education, profession and working hours.

To gain a better understanding of the labour market developments on Bonaire, St Eustatius and Saba, CBS would like to kindly ask all selected households to participate in the survey. For this survey a total of 969 addresses were randomly selected on Bonaire, 512 on St Eustatius and 488 on Saba.

CBS is obligated by law to process the collected information strictly confidentially. Therefore, CBS has taken various measures to protect the collected information. All interviewers have a CBS identification badge and must identify themselves upon request, so that everyone can be sure that the interview is being carried out by CBS.

CBS understands that in difficult times like these, providing data is not an easy task. But reliable figures on the state of the economy and society are paramount. This is evidently a time when an urgent need is felt among public authorities, scientists, enterprises and citizens to know how things stand in the Caribbean Netherlands. CBS is continuing its collection of data as usual. CBS hopes that people will continue to provide data as well throughout this period and thanks everyone in advance for their understanding.

For further information and questions, please contact CBS via +599 717 8676. CBS can be reached Monday to Friday between 08:00 and 17:00 hours. It is also possible to send an e-mail to caribischnederland@cbs.nl.

More information regarding the Labour force survey is available on the webpage www.cbs.nl/arbeidskrachten. Also on www.cbs.nl/huisbezoek CBS informs on how it handles the safety rules on the three islands of the Caribbean Netherlands and what is taken into account when conducting a home visit.

Share This
error: Content is protected !!