KRALENDIJK – Riba 14 di òktober 2020 dòkter Michael Hermelijn a fayesé. Dòkter Hermelijn tabata un dòkter hopi kerí pa su pashèntnan i e tabata tin un ròl importante den e Asosashon di Dòkternan di kas di Boneiru.

E fayesimentu repentino di dòkter Hermelijn a kondusí na un situashon kaminda ku no tabata tin un dòkter di kas ku por a okupá e funshon di dòkter Hermelijn riba término largu. Ministerio di Salubridat Públiko, Bienestar i Deporte (Ministerie van VWS) a sòru pa kontinuidat di e servisio di dòkter di kas i asina garantisá kuido na tur pashènt. E último simannan aki dòkter Eijsenga asistí pa Harriet Gombert i otro trahadónan a okupá e funshon di dòkter di kas temporal. Huntu nan a sòru pa sigui brinda e servisio i kuido kustumbrá na tur e pashèntnan di ofisina di dòkter Hermelijn.

Konsiderando e urgensha pa un dòkter di kas fiho pa e ofisina di dòkter Hermelijn, pa kontinuidat di e servisio di dòkter di kas i pa garantisá kuido na tur pashènt, Ministerio di Salubridat Públiko, Bienestar i Deporte (Ministerie van VWS) a buska un dòkter di kas ku lo por okupá e funshon mas pronto ku ta posibel i tambe durante un temporada largu. Na e manera aki pashèntnan por konta ku un servisio struktural i por tin konfiansa ku nan kuido ta na promé lugá.

For di 14 desèmber dòkter Eijsenga ta dispuesto pa asumí e funshon di dòkter di kas fiho i ofisial di tur e pashèntnan di dòkter Hermelijn. Dòkter Eijsenga ta un dòkter di kas diplomá i ta registrá den e registro di profeshonnan den kuido di salú individual (BIG- register)

Kiko esaki ta nifiká pa abo komo pashènt?

For di 14 desèmber tur pashènt di dòkter Hermelijn lo pasa outomátiko pa e ofisina di dòkter Eijsenga. Esaki ta nifiká ku for di e fecha menshoná dòkter Eijsenga lo ta e dòkter di kas nobo. Pashèntnan no mester hasi nada pa ku e proseso administrativo aki. Esaki ta nifiká ku e fail di pashènt (patiënten dossier) tambe lo pasa outomátiko pa e ofisina di dòkter Eijsenga.

Lokalidat nobo di dòkter Eijsenga

For di 14 desèmber e ofisina di dòkter Eijsenga ta situá na Kaya Monseigneur Niewindt 3 (banda di ofisina di Dr Miranda). Pa bishitá e ofisina aki òf pa traha un sita por tuma kontakto ku e ofisina di dòkter Eijsenga na +599 770-8884 durante oranan di ofisina.


HUISARTSENPRAKTIJK DOKTER HERMELIJN KRIJGT NIEUWE PRAKTIJKHOUDER

KRALENDIJK – Op 14 oktober 2020 is dokter Hermelijn helaas overleden. Hij was zeer geliefd onder zijn patiënten en vervulde een belangrijke rol in de samenwerking binnen de huisartsenzorg op Bonaire.

Sinds zijn overlijden is er geen praktijkhoudende arts meer voor deze praktijk. Als tijdelijke oplossing heeft het Ministerie van VWS daarom dokter Eijsenga de afgelopen maanden als waarnemend arts aangenomen zodat patiënten bij hem terecht konden met zorgvragen. Hij deed dat samen met doktersassistente Harriet Gombert en de andere medewerkers van de praktijk. Hierdoor kunnen alle patiënten de zorg ontvangen die zij nodig hebben.

Voor een structurele oplossing is het van belang dat een andere dokter de praktijk overneemt. Het is namelijk belangrijk dat de zorg aan de patiënten ook in de toekomst goed geregeld is. Daarom heeft het Ministerie van VWS gezocht naar een nieuwe huisarts die de praktijk kan overnemen. Inmiddels heeft dokter Eijsenga laten weten dat hij vanaf 14 december de praktijk kan voortzetten. Hij komt definitief op Bonaire wonen en wordt daarmee de nieuwe praktijkhouder van de huisartsenpraktijk.

Wat betekent dit voor de patiënten?

Vanwege de acute situatie zal er gezorgd worden voor een snelle overdracht naar praktijk van dokter Eijsenga. Alle patiënten die voorheen zorg ontvingen vanuit de huisartsenpraktijk van dokter Hermelijn worden automatisch ingeschreven bij de nieuwe huisartsenpraktijk van dokter Eijsenga. De patiënten hoeven hier zelf niets voor te doen. Voor de continuïteit en kwaliteit van zorg worden bij een praktijkovername alle dossiers standaard overgezet naar de nieuwe praktijkhouder. Dokter Eijsenga neemt daarom de medische dossiers van de patiënten over.

Nieuwe locatie huisartsenpraktijk dokter Eijsenga

De praktijk van dokter Eijsenga komt op een nieuwe locatie. De praktijk zal namelijk samengaan met de praktijk van dokter Miranda. Het adres van de locatie is Kaya Monseigneur Niewindt 3. De praktijk van dokter Eijsenga is bereikbaar via telefoonnummer +599 770-8884.

Share This
error: Content is protected !!