KRALENDIJK – Na interes di mehorashon di trabou di periodista na Hulanda Karibense, desde awor ta emití karnèt di prensa na medionan ku ta kumpli ku kriterionan di akreditashon establesí. Pa selektá ken ta bini na remarke pa akreditashon, Rijksdienst Caribisch Nederland su departamento SSO-Communicatie den e periodo tras di lomba a establesé un komishon di evaluashon independiente, ku tabata na enkargo di evaluashon i asignashon di e akreditashon. Awor ku a terminá e prosedura aki, e periodistanan akreditá a risibí nan karnèt di prensa riba djaluna 12 di desèmber 2020, miéntras nan tabata disfrutá di un desayuno delisioso. Tambe a presentá e resultadonan di e Investigashon di Media. Na Saba i Sint Eustatius informashon di gobièrnu sentral ta alkansá abitantenan ménos bon ku na Boneiru. Den komparashon: na Boneiru ta alkansá 94% di e poblashon, miéntras ku na Sint Eustatius esaki ta 85% i na Saba 81%. Konklushon ta si ku e alkanse di mensahenan di komunikashon ta hopi haltu na tur tres isla.


GEACCREDITEERDE PERS NEEMT PERS-PAS IN ONTVANGST

KRALENDIJK – In het belang van de verbetering van de journalistieke werkzaamheden in Caribisch Nederland, worden vanaf nu perskaarten verstrekt aan media die voldoen aan vastgestelde accreditatiecriteria. Om te selecteren wie in aanmerking kon komen voor accreditatie, heeft Rijksdienst Caribisch Nederland afdeling SSO-Communicatie in de achterliggende periode een onafhankelijke beoordelingscommissie in het leven geroepen, die belast was met het beoordelen en toewijzen van de accreditaties. Nu deze procedure is afgerond, mochten de geaccrediteerde journalisten vanmorgen (maandag 14 december) hun pers-pas in ontvangst nemen, onder het genot van een heerlijk ontbijt. Ook werden de resultaten van het Media Onderzoek gepresenteerd. Op Saba en Sint Eustatius bereikt de informatie vanuit de Rijksoverheid de inwoners minder goed dan op Bonaire. Ter vergelijking: Op Bonaire wordt 94% bereikt, terwijl op Sint Eustatius 85% wordt bereikt en op Saba 81%. Conclusie is wel dat het bereik van de communicatieboodschappen op alle drie eilanden hoog is.


ACCREDITED PRESS RECEIVES PRESS CARDS

KRALENDIJK – In the interest of improving journalistic activities in the Caribbean Netherlands, press cards are now issued to media that meet the accreditation criteria. In order to select who could qualify for accreditation, the Rijksdienst Caribisch Nederland SSO Communication Department in the past period has set up an independent committee, which was charged with assessing and assigning the accreditations. Now that this procedure has been completed, the accredited journalists were allowed to receive their press card this morning (Monday, December 14th), while enjoying a delicious breakfast. The results of the Media Research (Media Onderzoek) were also presented. On Saba and St. Eustatius, the information from the national government reaches the residents less well than on Bonaire. In comparison: 94% of the population is reached on Bonaire, while 85% is reached on St. Eustatius and 81% on Saba. The overall conclusion is that the reach of the communication messages is high on all three islands.

Share This
error: Content is protected !!