KRALENDIJK – Den oranan di mainta di djaluna 14 di desèmber, a tene un kòntròl di tráfiko planiá riba Kaya Internashonal. A kontrolá shofùrnan riba entre otro reibeweis bálido, prueba di seguro bálido i bistimentu di faha di seguridat. Durante di e kòntròl a kontrolá 21 vehíkulo motorisá i a duna un total di 2 prosès ferbal. Un di nan tabata pa kore sin faha di seguridat bistí i otro tabata pa kore sin reibeweis i seguro bálido. Ta hasi e tipo di kòntròlnan aki regularmente den kuadro di kumplimentu ku e Lei di Tráfiko nobo.

Bisti bo faha pa bo mes seguridat. Un faha di seguridat ta un faha ku ta protehá okupante di un outo durante di un aksidente. Dor di e faha e persona protehá ta keda sinta riba su stul, no ta dal su kabes den winshil i no ta keda bentá den e outo p’aki p’aya. Dor di bisti bo faha di seguridat bo chèns di tin un aksidente mortal ta baha ku 30 pa 40%. Tambe patras den outo bo tin 20% ménos chèns di keda herida seriamente ora bo tin bo faha bistí.

Si bo no tene bo mes na e reglanan, bo por haña un but. E suma pa kore sin faha di seguridat bistí ta $110.


 GEPLANDE VERKEERSCONTROLES KAYA INTERNASHONAL

KRALENDIJK – In de ochtenduren van maandag 14 december werd een geplande verkeerscontrole gehouden aan de Kaya Internashonal. Bestuurders werden onder andere gecontroleerd op het hebben van een geldige rijbewijs, een geldige verzekeringsbewijs en het dragen van de autogordel. Tijdens de controle werden 21 motorvoertuigen gecontroleerd en in totaal 2 processen verbaal uitgeschreven. Eén was voor het rijden zonder autogordel en de andere voor het rijden zonder rijbewijs en geldige verzekering. Deze verkeerscontroles worden uitgevoerd in het kader van de handhaving van de nieuwe verkeersverordening en zullen regelmatig gehouden worden.

Doe je gordel om, voor je eigen veiligheid. Een autogordel is een riem die een inzittende van een auto beschermt bij een ongeluk. Door de autogordel blijft de te beschermen persoon op zijn stoel, komt niet met zijn schedel tegen de voorruit en wordt hij niet door de auto geslingerd. Door het dragen van een autogordel wordt de kans op een dodelijk ongeval verminderd met 30 tot 40%

Ook achterin de auto heb je met gordels om 20% minder kans om ernstig gewond te raken.

Houdt je je niet aan de regels? Dan kan je een bekeuring krijgen.

Het bedrag voor het rijden zonder je veiligheidsgordel om is $110.

Share This
error: Content is protected !!