KRALENDIJK – Riba djaluna 21 di desèmber diputado Nina den Heyer a hasi entrega di e promé ‘gift cards’ na e trahadónan di e sentro Pre-eskolar Hardin di Chikitin ‘Nos Kas’. Tur trahadó ku ta traha den akohida di mucha ta risibí un ‘gift card’ pa Pasku e aña aki. Den Heyer ta informá: “Boso a demonstrá liderazgo i amor pa boso trabou, dunando guia na e habitantenan mas chikí di nos dushi Boneiru.”

E muestra di apresio aki pa e aporte importante ku trahadónan di akohida di mucha ta duna na desaroyo di mucha, ta forma e promé paso pa mehorashon di e kondishonnan laboral den akohida di mucha na Boneiru. E luna aki, for di e programa di BES(t) 4 kids, a inisiá un investigashon pa ku e kondishonnan laboral aktual na organisashonnan di akohida pa mucha i ‘gastouders’ na Boneiru. Meta ta pa mehora e kondishonnan laboral pa 2022.

E programa BES(t) 4 kids kier ofresé akohida di mucha bon, seif i pagabel pa tur mucha na Hulanda Karibense. Di manera ku kada mucha tin e oportunidat pa desaroyá su mes bon. Fortifikashon di kalidat ta un di e metanan di e programa. Pa garantisá e kalidat ei mester di entre otro personal bon studia. A inisiá trayektonan di estudio aña pasa kaba i awor ta tira un bista mas aleu riba e kondishonnan laboral. Pa por mantené i atraé personal bon studia sinembargo mester di kondishonnan laboral atraktivo.


VERBETEREN ARBEIDSVOORWAARDEN KINDEROPVANG START MET GIFT CARD

KRALENDIJK – Op maandag 21 december overhandigde Rayan Rammo, namens gedeputeerde Nina den Heyer, de eerste gift cards aan de medewerkers van kinderopvang Hardin di Chikitin ‘Nos Kas’. Alle medewerkers die werken in de kinderopvang, ontvangen dit jaar voor kerst een gift card. “Jullie hebben leiderschap en liefde voor het werk getoond, bij het begeleiden van de allerkleinsten op ons fijne Bonaire”, aldus Den Heyer in een boodschap aan het personeel.

Dit gebaar van waardering voor de belangrijke bijdrage die medewerkers in de kinderopvang leveren aan de ontwikkeling van kinderen, vormt een eerste stap in de verbetering van de arbeidsvoorwaarden in de kinderopvang op Bonaire. Deze maand startte vanuit het programma BES(t) 4 kids een onderzoek naar de huidige arbeidsvoorwaarden bij kinderopvangorganisaties en gastouders op Bonaire. Het doel is om de arbeidsvoorwaarden voor 2022 te verbeteren.

Het programma BES(t) 4 kids wil voor alle kinderen in Caribisch Nederland kwalitatief goede, veilige en betaalbare kinderopvang aanbieden. Zodat elk kind de kans heeft om zich volop te ontwikkelen. Het verbeteren van de kwaliteit van de kinderopvang is een van de speerpunten van het programma. Om die kwaliteit te waarborgen, is onder andere goed geschoold personeel nodig. Opleidingstrajecten zijn vorig jaar reeds gestart en nu worden ook de arbeidsvoorwaarden onder de loep genomen. Om goed geschoold personeel te kunnen behouden en aan te trekken, zijn immers ook aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden nodig.


IMPROVING TERMS OF EMPLOYMENT FOR CHILDCARE STARTS WITH A GIFT CARD

KRALENDIJK – On Monday, the 21st of December, Rayan Rammo, on behalf of deputy Nina den Heyer, handed over the first gift cards to the employees of childcare center Hardin di Chikitin ‘Nos Kas’. All employees who work in childcare, will receive a gift card before Christmas this year. “You have shown leadership and passion for the job, in guiding the little ones on our lovely Bonaire”, said Den Heyer in a message to the staff.

This gesture of appreciation for the important contribution that childcare workers make in the development of children, is a first step in improving the terms of employment in childcare on Bonaire. This month, the BES (t) 4 kids program started an investigation into the current employment conditions at childcare organizations and host parents on Bonaire. The goal is to improve working conditions before 2022.

The program BES(t) 4 kids wants to provide good-quality, safe and affordable childcare for all children in the Caribbean Netherlands, so every child has the opportunity to develop themselves to their full potential. Improving the quality of childcare is one of the main goals of the program. To guarantee that quality, well-trained personnel is needed, among other things. An training program has already started last year and now it is time to take a closer look at the terms of employment. After all, attractive terms of employment are required in order to retain and attract well-trained personnel.

Share This
error: Content is protected !!