KRALENDIJK – Alrededor di 2:40 di mardugá di djadumingu 27 di desèmber, sentral di polis a risibí notifikashon di un aksidente entre dos outo na kaminda di Rincon. Shofùr di ámbos outo a keda di blèndu pa lusnan di un otro outo i nan bai dal frontal den otro. Shofùr di un di e outonan tabata heridá i ambulans a hib’e hòspital pa tratamentu médiko. Kòntròl mas aleu a indiká ku su reibeweis i papelnan di seguro tabata na òrdu. E outo si tabata ‘total loss’ i a tou e bai kuné. Shofùr di e otro outo tabata ileso, pero no tabatin un reibeweis bálido. A base di echo i sirkunstansia ku tabata mustra ku e tabata bou di influensia di alkohòl, a bai kuné warda di polis pa hasi e análisis di rosea. E resultado tabata 865 Ugl. Ela haña un prosès ferbal pa manehá sin reibeweis i tambe pa manehá bou di influensia di alkohòl. A tou su outo ku tabatin daño material leve tambe bai kuné.

Bo ta manehá bou di influensia di alkohòl? Bo por haña un but, un prohibishon (temporal) pa manehá, un kastigu di prizòn òf un kombinashon di e kastigunan aki. E kastigu ta dependé di e seriedat di e situashon. Bo ta enbolbí den un aksidente? E ora ei e chèns ku ta tèst bo pa uzo di alkohòl ta mas grandi  ku durante di un kòntròl regular.


FRONTALE BOTSING KAMINDA DI RINCON

KRALENDIJK – Omstreeks 02.40 uur op zondag 27 december kreeg de politiecentrale melding van een aanrijding tussen twee auto’s op de Kaminda di Rincon. De bestuurders raakten verblind door de koplampen waardoor ze frontaal botsten. Eenbestuurder was gewond en werd door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. De auto was ‘total loss’ en werd met de takelwagen afgevoerd. De andere bestuurder was ongedeerd, maar was niet in het bezit van een  geldig rijbewijs. Uit de omstandigheden bleek dat hij onder invloed van alcohol was waarop hij meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Het resultaat was 865 Ugl. Hij kreeg een proces verbaal voor het rijden zonder rijbewijs en voor het rijden onder invloed. Zijn auto die blikschade had, werd ook door de takelwagen weggesleept.

Rijdt u onder invloed van alcohol? Dan krijgt u een geldboete, een (tijdelijke) ontzegging van uw rijbevoegdheid, een gevangenisstraf of een combinatie van deze straffen. De strafmaat hangt af van de ernst van de situatie. Bent u betrokken bij een ongeluk? Dan wordt u sneller getest op alcoholgebruik dan bij een gewone controle.

Share This
error: Content is protected !!