Kralendijk – Pasahero ku ta biaha di Boneiru pa Hulanda no mester hasi un PCR tèst i na yegada aya nan no tin nodi di bai den karentena tampoko. Asina dòkter Marian Luinstra-Passchier di departamentu di Salubridat Públiko a deklará. Ministerio di Salubridat Públiko, Bienestar i Deporte (ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, VWS) a anunsiá 23 di dezèmber ku entrante 29 di dezèmber tur pasahero ku ta biaha di eksterior pa Hulanda mester hasi un tèst di PCR, e resultado mester ta negativo. Na yegada na Hulanda nan mester bai dies dia den karentena.

,,E ministerio a tuma e medida ei komo ku nan ta preokupá ku e vírùsnan kambiá ku a surgi na Inglatera i na Sur Afrika. E vírùs kambiá por surgi na otro pais tambe. E medida di e ministerio ta konta pa tur pais ku riesgo haltu. Boneiru no ta un pais ku riesgo haltu, Pasahero ku ta biaha di Boneiru pa Hulanda no tin nodi di wòri ku nan mester hasi e tèst i bai den karentena.” asina Luinstra-Passchier a bisa.

Pa mas informashon: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/reizen-en-vakantie/inreizen-doorreizen-nederland-en-het-eu-inreisverbod/reizigers-van-buiten-de-eu-schengen


GEEN PCR EN QUARANTAINE VOOR REIZIGERS UIT BONAIRE NAAR NEDERLAND

Kralendijk – Reizigers die vanaf Bonaire naar Nederland reizen hoeven voor vertrek geen PCR-test te doen, ze hoeven bij aankomst ook niet in quarantaine. Zo heeft dokter Marian-Luinstra Passchier van de afdeling Publieke Gezondheid bekend gemaakt. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport maakte op 23 december bekend dat met ingang van 29 december 2020 reizigers die uit het buitenland naar Nederland gaan, een PCR test moeten doen, de uitslag moet negatief zijn. De reizigers moeten bij aankomst in Nederland tien dagen in quarantaine.

,,Die maatregel is genomen omdat het ministerie zich zorgen maakt om de gewijzigde virussen die in Engeland en in Zuid-Afrika zijn opgedoken. Het gewijzigde virus kan ook in andere landen voorkomen. De maatregel van VWS geldt voor alle hoog risico landen. Bonaire is geen hoog risicoland. Reizigers die vanuit Bonaire naar Nederland gaan hoeven zich geen zorgen te maken dat ze een PCR test moeten doen en ook in quarantaine moeten.” zo heeft Luinstra-Passchier verklaard.

Kijk voor meer informatie op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/reizen-en-vakantie/inreizen-doorreizen-nederland-en-het-eu-inreisverbod/reizigers-van-buiten-de-eu-schengen

Share This
error: Content is protected !!