KRALENDIJK – Den un realisashon konhunto di polis (KPCN), prisòn (JICN) i Ministerio Públiko(OM), djamars 5 di yanüari 2021 a base di òrdu di hues-komisario (RC), a tuma DNA di 5 sospechoso. Un médiko a bini for di Kòrsou pa ehekutá e prosedura. E sospechosonan ta keda den JICN i a nenga di duna nan DNA. E posibilidat pa tuma DNA ta di gran importansia pa un investigashon. E resultado por perhudiká e sospechoso, pero por ta na su benefisio tambe. Si OM òf Korte ta di opinión ku mester di DNA pa yega na e bèrdat, por tuma esaki sin ku e sospechoso ta di akuerdo. Esaki por nifiká tambe ku, manera a pasa ku un di e sinku sospechosonan, ku ta hasi esaki ku forsa. OM ta wak bèk na un bon koperashon entre e partnernan di kadena.


SUCCESVOL GEDWONGEN DNA AFGENOMEN

KRALENDIJK – In een gezamenlijke uitvoering van politie (KPCN), gevangenis (JICN) en openbaar ministerie (OM), is dinsdag 5 januari 2021 op grond van een bevel van de rechter-commissaris (RC), DNA afgenomen van vijf verdachten. Een arts uit Curaçao was ingevlogen om de procedure uit te voeren. Deze verdachten verblijven in de JICN en hadden zich verzet tegen het afnemen van hun DNA. Met het bevel van de RC konden ze gedwongen worden om hun DNA af te staan. Het kunnen afnemen van DNA is van groot belang voor een onderzoek. De uitslag kan in het nadeel zijn van een verdachte, maar ook in het voordeel. Als het OM of het Gerecht van oordeel is dat DNA nodig is om tot de waarheid te komen, kan het dus worden afgenomen zonder dat de verdachte hiermee akkoord gaat. En dat kan ook betekenen dat, zoals met betrekking van één van de vijf is gebeurd, gepast geweld wordt toegepast. Het OM ziet in dezen terug op een goede samenwerking tussen de ketenpartners.

Share This
error: Content is protected !!