KRALENDIJK – Riba djamars 26 di yanüari a tene kòntròl di tráfiko na Kaya Rincon i den Centrumgebied. Durante di e kòntròl na Kaya Rincon a kontrolá un total di 23 vehíkulo di kua 17 tabatin tur kos na òrdu, 2 a haña atvertensia pasobra nan no tabatin plachi di number di dilanti i 4 a haña un prosès ferbal komo ku nan no tabatin papelnan di seguro bálido. Den Centrumgeied a kontrolá un total di 15 vehíkulo di kua 1 prosès ferbal a bai pa uzo di telefòn tras di stür, 1 prosès ferbal pa manehá sin reibeweis i 15 prosès ferbal pa kore sin e faha di seguridat bistí. Den e dianan tras di lomba na vários sitio tambe a duna prosès ferbal pa entre otro kore sin faha di seguridat bistí, sin reibeweis, sin seguro i tambe pa uzo di telefòn tras di stür. E suma di e butnan aki ta varia entre $115 pa $225.

Faha di seguridat

Bisti bo faha pa bo mes seguridat. Un faha di seguridat ta un faha ku ta protehá okupante di un outo durante di un aksidente. Dor di e faha e persona protehá ta keda sinta riba su stul, no ta dal su kabes den winshil i no ta keda bentá den e outo p’aki p’aya. Dor di bisti bo faha di seguridat bo chèns di tin un aksidente mortal ta baha ku 30 pa 40%.

Tambe patras den outo bo tin 20% ménos chèns di keda herida seriamente ora bo tin bo faha bistí.


VERKEERCONTROLES GAAN DOOR

KRALENDIJK – Op dinsdag 26 januari werden verkeerscontroles gehouden aan de Kaya Rincon en in het Centrumgebied. Bij de controle aan de Kaya Rincon werden in totaal 23 voertuigen gecontroleerd, bij 17 was alles in orde, er zijn 2 een waarschuwingen gegeven omdat er geen kentekenplaat voor op de auto zat en er zijn 4 processen verbaal uitgeschreven voor het niet hebben van geldige verzekeringsdocumenten. In het Centrumgebied werden in totaal 15 voertuigen gecontroleerd, waarbij 1 proces verbaal werd gegeven voor het gebruik van de telefoon tijdens het rijden, 1 proces verbaal voor het rijden zonder rijbewijs en 15 processenverbaal voor het niet dragen van de autogordel. Ook op diverse locaties werden de afgelopen dagen processen verbaal gegeven voor het rijden zonder autogordel, zonder rijbewijs, zonder verzekering en voor het bellen achter het stuur. Het bedrag van deze boetes varieert tussen de $115 en $225.

Autogordel

Doe je gordel om, voor je eigen veiligheid. Een autogordel is een riem die een inzittende van een auto beschermt bij een ongeluk. Door de autogordel blijft de te beschermen persoon op zijn stoel, komt niet met zijn schedel tegen de voorruit en wordt hij niet door de auto geslingerd. Door het dragen van een autogordel wordt de kans op een dodelijk ongeval verminderd met 30 tot 40%

Ook achterin de auto heb je met gordels om 20% minder kans om ernstig gewond te raken.

Share This
error: Content is protected !!