KRALENDIJK – E sospechoso di inisial N.M.E. di 61 aña di edat ku a keda detené pa organisá un fiesta durante temporada di Pasku último kaminda probablemente un kantidat di hende a wòrdu infektá ku Covid-19, a wòrdu lagá den libertat provishonal. E ta keda sospechoso sí di a organisá un fiesta kaminda konsientemente a pone e bishitantenan na peliger. E investigashon penal di lokual a tuma lugá durante e fiesta ta andando. E kaso aki a hala hopi atenshon na Boneiru.

Ku e investigashon aki, Ministerio Públiko kier enfatisá ku ningun hende no mag i no por duna nan propio kontenido na e medidanan di gezaghèber.

Si tin persona ku kier mèldu un fiesta o enkuentro kaminda tin mas tantu hende presente ku ta permití, por hasi esaki na KPCN via 717-8000 òf e liña di tep anónimo ku ta 717-7251.  Si ta trata  di empresa ku ta kibra ku regla mester yama T&H via 715-5300 durante ora di ofisina. Si ta trata di un kaso di emergensia den ora di anochi por yama 796-4850. Por manda email tambe na T&H@bonairegov.com.


VERDACHTE FEESTORGANISATOR VOORLOPIG IN VRIJHEID

De verdachte met initialen N.M.E. van 61 jaar die was aangehouden voor het organiseren van een feest tijdens de kerstdagen, waardoor hoogstwaarschijnlijk meerdere personen besmet zijn geraakt met Covid -19, is voor nu in vrijheid gesteld. Hij blijft er echter ervan verdacht dat hij met het organiseren van dit feest bewust de feestgangers in gevaar heeft gebracht. Het strafrechtelijk onderzoek naar de gebeurtenissen op het feest is nog in volle gang. Er wordt op het eiland nog veel over gesproken.

Het Openbaar Ministerie wil met dit onderzoek benadrukken dat niemand de covid- maatregelen van de gezaghebber naar eigen inzicht mag én kan invullen.

Mocht iemand een feest/samenkomst willen melden waar op dat moment meer dan het toegestane aantal mensen aanwezig is, dan kan hij/zij dat melden bij KPCN via 717-8000 of de anonieme tiplijn 717-7251. In geval van ondernemingen, die de regels overtreden, moet gebeld worden met T&H via 715-5300 gedurende kantooruren, bij een spoedsituatie in de avonduren kan gebeld worden met 796-4850. Er kan ook gemaild worden naar T&H@bonairegov.com.

Share This
error: Content is protected !!