Kralendijk – Den augustus 2020 Qredits a selebrá 5 aña di eksistensia na Boneiru. Mirando bèk e resultadonan di e último 5 aña nan, por konkluí ku e instansia finansiero sosial tabatin un aporte hopi grandi na e ekonomia i sektor empresarial di Boneiru. Esaki no solamente danki na e kréditonan otorgá, pero tambe coaching, “E-learning” i otro programa nan edukativo. Den 2021, Qredits tin komo meta pa sigui duna aporte na e rekuperashon di empresanan chikí i mediano pa medio di krédito, coaching i tayernan.

Mikrokrédito

Den e ultimo 5 añanan nos a mira un oumento kontinuo den e kantidat di aplikashonan. Apesar di e krisis di corona den 2020, tabatin un total di 227 aplikashon nobo, kual ta un oumento di 49% kompará ku aña 2019. Nos observashon ta ku e empresarionan ta interesá den entre otro fondonan di likides pa sobrebibí e krisis di corona. Banda di esaki tin un grupo di empresario ku ta mira oportunidatnan empresarial i mester di yudansa finansiero pa ku nan start-up.

Por mira un oumento fuerte den e kantidat di fiansanan honrá den e prome tres añanan; esaki a keda relativamente stabil den e añanan ku a sigui. For di nos análisis por konkluí ku tin un nesesidat hopi grandi pa oportunidat di desaroyo komo empresario. Konsientisashon tokante hasi negoshi na Boneiru, kon pa diskubrí ideanan impresarial inovativo i kon pa negoshá ku un mira pa futuro tambe ta di sumo importansia. Un otro faktor krítiko importante pa empresarionan ta atministrashon aktualisá di sifranan finansiero.

Krisis di corona

Den 2020 tambe nos a eksperensiá un krisis mundial i su efektonan riba Boneiru. Durante di e promé toke de keda na mart 2020 Qredits tabata e promé instansia ku a ofresé un dispensashon di amortisashon na su klientenan. Mas òf menos 80% di nos klientenan aki na Boneiru a hasi uzo di e dispensashon di 6 luna aki kontra un interes di 2%. E periodo di grasia aki a keda prolongá ku 6 luna mas den augùstùs 2020.

“Overbruggingskrediet”

Un krédito transitorio (“overbruggingskrediet”) pa yuda empresarionan eksistene sobrebibí e krisis di corona a keda introdusí den mèi 2020. E krédito ta mará na un periodo di maksimal 48 luna i durante e promé 6 lunanan e empresario no mester paga amortisashon di e fiansa. E empresario ta paga 2% di interes riba e montante di krédito durante di e promé aña i despues di e periodo aki un interes di 6.75% lo keda apliká. Un aspekto importante tambe ta ku e empresario por likidá e fiansa na kualke momentu i sin paga but. 30% di fiansanan ku a keda honrá na 2020 ta “overbruggingskrediet”.

5 Aña

Pa motibu di e pandemia, nos no por a selebrá nos promé lustro aki na Boneiru den gran forma huntu ku nos klientenan. Pa e motibu aki nos a skohe pa selebrá ku nos klientenan via di nos plataforma online. Por ehèmpel, poniendo nan den spotlight riba nos páginan di Facebook den e kampaña di “Kumpra Lokal”. Nos lo sigui selebrá nos promé lustro na Boneiru te ku augùstùs 2021!

Mas ku djis fiansa!

Nos ta konosí pa nos krédito, pero nos ta ofresé mas ku esaki. Banda di krédito, nos klientenan por sigui un trayekto di coaching grátis. Empresarionan potensial por konkretisá nan idea nan pa medio di nos programa di “E-learning” ku ta aksesibel na 3 diferente idioma, e programa di Skol di Empresario ku ta keda ehekutá pa Fundashon Forma i tambe e shablòn di plan di negoshi i plan finansiero ku ta aksesibel pa medio di nos website. Tambe nos ta aportá na otro inisiativanan enfoká riba desaroyo personal di e empresario.

Gratitut

Nos ta agradesido na e kofiansa di nos klientenan i tambe nan bon komportashon di pago. Tambe pa e sostén i aporte di kada organisashon i individuo ku di un òf otro manera a koperá ku nos. Qredits Bonaire ta spera di por sigui selebrá hopi logro mas den futuro.

Rekuperashon di Empresa Chikí i Mediano na Boneiru

E rekuperashon di empresa chikí i mediano ta pará sentral den 2021 i Qredits ke duna su máximo aporte na esaki. Esaki lo sosodé pa medio di finansiamentu na midí en kombinashon ku konsehonan relevante. Nos lo mester sigui tene kuenta ku e efektonan di e krisis di corona ahinda lo ta presente den 2021. E “overbruggingskrediet” aktual lo keda disponibel pa empresarionan ku a bira operashonal promé ku mart 2019. Den mart 2021, e instansia finansiero sosial lo introdusí un krédito transitorio pa empresarionan ku a bira operashonal promé ku yüni 2020. Esakinan sin lubidá Qredits su mirkokrédito di un máksimo di $50,000 na 9.75% ku empresarionan por uza pa finansiá kresementu òf inisio di nan negoshi.

Apoyo na empresarionan pa medio di programanan edukashonal i tayernan tambe lo ta hopi importante den 2021. E siguiente programa i akividatnan, entro otro, lo keda ehekutá:

· Entrante mart 2021 nos, huntu ku Fundashon FORMA, lo ehekutá e di 7 edishon di Skol di Empresario.

· Dia 8 di febrüari, nos a inisiá un “pilot” di e programa BeYourOwnBoss (“Eigenbaas”) na Schoolgemeenschap Boneiru pa studiante nan di MBO 3 i 4.

· Pa klientenan ku ke reformá òf renobá nan konsepto empresarial, nos lo ehekutá e programa yamá “Toekomstgericht Ondernemen”. Pa medio di 6 lès kombiná ku guia, nos ta spera ku nos klientenan por tin mas konfiansa i un mira mas klá pa futuro.

Sigui nos página di Facebook, Qredits Bonaire, pa bo keda na altura di e evento i aktividatnan ariba menshoná.


EEN TERUGBLIK OP QREDITS’ 5 JAAR IMPACT OP ONDERNEMERSKLIMAAT BONAIRE

Kralendijk – In augustus 2020 vierde Qredits zijn 5de bestaansjaar op Bonaire. Terugkijkend naar de resultaten van de laatste 5 jaren kan de sociale kredietverstrekker met veel voldoening concluderen dat het een grote bijdrage heeft geleverd aan de Bonairiaanse economie en het ondernemersklimaat. Dit niet alleen dankzij de kredieten die verstrekt worden, maar ook coaching, e-learning en andere educatieve programma’s. Ook in 2021 wil Qredits bijdragen aan het herstel van het MKB, op het gebied van krediet, coaching en training.

Microkrediet

Het aantal aanvragen toont een stijgende lijn gedurende de laatste 5 jaar. Ondanks de coronacrisis werd in 2020 opnieuw een record gebroken met 227 aanvragen; een groei van 49% ten opzichte van 2019. Het gevoel dat heerst; ondernemers snakken onder andere naar liquiditeit om de coronacrisis te overbruggen. Daarnaast is er een groep ondernemers die nog nieuwe ondernemerskansen zien en financiering zoeken voor hun start-up.

Het aantal gehonoreerde leningen steeg sterk in de eerste drie jaren en bleef vervolgens relatief stabiel. Uit onze analyse blijkt dat er een grote behoefte bestaat aan meer ontwikkelingsmogelijkheden voor ondernemers. Bewustwording over ondernemen op Bonaire, innovatieve ondernemingsideeën ontdekken, en hoe je toekomstgericht kan ondernemen is ook van essentieel belang. Een andere belangrijke kritische factor voor ondernemers is het bijhouden van hun financiële administratie.

Coronacrisis

2020 was ook het jaar waarin wij voor het eerst een wereldcrisis en de effecten ervan op Bonaire hebben meegemaakt. Tijdens de eerste lockdown in maart 2020 was Qredits de eerste financiële instelling die uitstel aflossing aanbood aan haar klanten. Ruim 80% van de portefeuille op Bonaire heeft gebruik gemaakt van de 6 maanden uitstel aflossing tegen een lagere rente van 2%. Dit uitstel is in augustus 2020 met extra 6 maanden verlengd.

Overbruggingskrediet

Het corona-overbruggingskrediet (OVB) is geïntroduceerd in mei 2020 en is bedoeld voor bestaande ondernemers. De looptijd van het krediet is maximaal 48 maanden, waarvan de ondernemer de eerste 6 maanden geen aflossing hoeft te betalen. De ondernemer betaalt het eerste jaar van de looptijd 2% rente over het kredietbedrag, daarna 6,75%. De ondernemer kan de lening ten allen tijde boetevrij aflossen. 30% van de gehonoreerde leningen in 2020 zijn OVBs.

5 jaar

Door de pandemie was het niet mogelijk om ons lustrum op Bonaire met een groots te vieren met onze klanten. Daarom hebben we ervoor gekozen om het online met onze klanten te vieren. Bijvoorbeeld door hun in het zonnetje te zetten op onze Facebookpagina in het campagne ‘Koop Lokaal’. In 2021 vieren we tot en met augustus door dat we 5 jaar bestaan op Bonaire!

Meer dan krediet alleen!

We zijn met name bekend van onze kredieten, maar bieden meer dan dat. Naast kredieten kunnen onze klanten ook een gratis coaching traject volgen. Potentiële ondernemers kunnen hun idee vormgeven middels onze drietalige e-learnings, het Ondernemersschoolprogramma uitgevoerd door Stichting FORMA, en de sjablonen beschikbaar op onze website. We werken ook graag mee aan andere initiatieven gericht op de persoonlijke ontwikkeling van de ondernemer.

Dankbaar

We zijn dankbaar voor het vertrouwen van onze klanten en hun goede betalingsgedrag. Als ook voor de steun en bijdrage van iedere organisatie en individu die op één of andere manier met ons heeft samengewerkt. Qredits Bonaire kijkt uit naar meer mooie mijlpalen.

Herstel van het MKB op Bonaire

Het jaar 2021 zal in het teken staan van herstel van het MKB. Qredits wil daar maximaal aan bijdragen. Enerzijds door ondernemers te ondersteunen met passende kredietoplossingen en relevante advies. Maar we zullen er ook rekening mee moeten houden dat de gevolgen van de coronacrisis in 2021 nog zeker niet voorbij zijn. Het huidige overbruggingskrediet zal nog steeds beschikbaar zijn voor ondernemingen die vóór maart 2019 operationeel zijn geworden. Vanaf maart 2021 zal de kredietverstrekker zonder winstoogmerk ook corona-overbruggingskredieten verstrekken aan ondernemers die gestart zijn vóór juni 2020. Naast deze producten, blijft onze reguliere Microkrediet van maximaal $50,000 tegen 9.75% blijft beschikbaar voor ondernemers die de groei of opstart van hun bedrijf willen financieren.

Extra belangrijk in 2021 is de ondersteuning van ondernemers via begeleiding en training. De volgende programma’s zullen naast andere activiteiten zoals coaching uitgevoerd worden:

· Samen met Fundashon Forma zullen wij vanaf maart 2021 de 7de editie van de Ondernemersschool uitvoeren.

· Een pilot van de BeYourOwnBoss (Eigenbaas) programma voor studenten is op 8 februari op de Scholengemeenschap Bonaire voor MBO 3 en 4 studenten uitgerold.

· Voor Qredits klanten die willen gaan hervormen of vernieuwen gaan we het lesprogramma ‘Toekomstgericht Ondernemen’ draaien. Door het volgen van 6 lessen in combinatie met additionele begeleiding, hopen wij dat de klanten met meer vertrouwen de toekomst tegemoet gaan.

Volg ons Facebook pagina, Qredits Bonaire, om op de hoogte te blijven van boven genoemde acties en meer.

Share This
error: Content is protected !!