Kralendijk – Di djamars 30 di mart 2021 te ku djabièrnè 2 di aprel 2021 por hasi tèst di COVID-19 na departamento di Salubridat Públiko sin traha sita. Hende ku tin keho ku ta parse COVID-19, por tèst di 09:00 – 11:30 or. A skohe pa esaki pa hasi mas fásil pa hende por laga tèst nan mes, asina e departamento ta bisa. E number 0800 0800 pa traha sita tabata temporalmente difísil pa alkansá.E delaster dianan ta parse ku e kantidat di kaso di hende ku a pega ku e vírùs ta birando ménos. Pero Salubridat Públiko ta kere ku en realidat e kantidat di kaso di hende ku a pega ku e vírùs ta haltu ainda. I ku hende ku tin keho ta bai tèst ménos. Si tiki hende bai test, e departamento no por sa ken a pega ku e vírùs i asina no por isolá hende i protehá nan kontaktonan. Di e forma ei e vírùs por plama libramente. Ta p’esei departamento di Salubridat Públiko ta hasi un yamada na tur hende ku tin keho òf keho leve pa nan bai tèst mas lihé ku ta posibel._________________________

DEZE WEEK VAN DINSDAG TOT EN MET VRIJDAG COVID-19 TESTEN ZONDER AFSPRAAK

Kralendijk – Het is vanaf dinsdag 30 maart 2021 tot en met vrijdag 2 april 2021 mogelijk om zonder afspraak een COVID-19 test bij de afdeling Publieke Gezondheid (PG) te laten doen. Bij klachten die lijken op besmetting met COVID-19, kan men zich van 09:00 – 11:30 uur laten testen. Er is hiervoor gekozen om het mensen gemakkelijker te maken om zich te laten testen, zo laat de afdeling weten. Het 0800 0800 nummer om testafspraken te maken was tijdelijk moeilijk bereikbaar.De laatste dagen lijkt het aantal besmettingen af te nemen. Maar PG denkt dat het aantal besmettingen in werkelijkheid nog hoog is en dat mensen bij klachten minder vaak komen testen. Als er weinig getest wordt weet PG niet wie er besmet is en kunnen mensen niet geïsoleerd worden en hun contacten beschermen. Zo heeft het virus vrij spel. De afdeling Publieke Gezondheid roept daarom iedereen met (lichte) klachten op om zich zo snel mogelijk te laten testen.

Share This
error: Content is protected !!