KRALENDIJK – Despues di mas ku un aña den “lock down” turistanan ta orientando seriamente riba nan vakashon di zomer i biahenan despues di zomer. Ta di sumo importansha ku Boneiru ta duna klaridat for di awor enkuanto atmishon di turistanan bakuná.

E grado di bakunashon na Boneiru ta oumentando kontinuamente i pronto lo yega n’e 75% bakunashon nesesario pa por papia di “imunidat kolektivo”(“herd immunity). Asta ta aspirá na un grado di bakunashon di 85%. Tambe den regionnan di kual mayoria di nos turistanan ta prosedente di dje, Nòrt di Merka i Wèst Europa, mas i mas persona ta ser bakuná kontra COVID-19. Despues di mas ku un aña di “lock down” i restrikshon, hopi ta esnan ku ta planeando nan vakashon di “zomer” òf nan lo ta spera di por biaha despues di e temporada di “zomer”.

Boneiru mester respondé na e yamada aki i presentá un maneho kla pa loke ta turistanan bakuná, di forma ku no solamente nan, pero tambe nos hendenan i empresarionan aki na Boneiru, sa unda nan ta pará i por kuminsá hasi trámite pa habri nos isla i nos ekonomia.

Tin míles di destinashon ku ya ta dunando klaridat riba esaki i Boneiru no por pèrmití su mes pa kai atras i pèrdè oportunidatnan. Destinashonnan di buseo popular manera Belize i Phuket ta atmití turistanan ku ta kompletamente bakuná 14 dia despues di nan último prek, sin e tèst di COVID. Esaki ta kita e insiguridat for di e biahero, alabes ta baha e gastunan konsiderablemente. Esaki p’e turista lo ta un argumento importante den eskoho di e destinashon. Ademas, horeka i mundu empresarial ya a tuma tur prekoushon nesesario pa risibí hende di forma sigur i “safe”.

Nos ta urgí Ministerio di Salubridat, Bienestar i Deporte “ Volksgezondheid, Welzijn en Sport” pa riba término korto anunsiá ku pa dia 1 di yüli 2021, turistanan for di paisnan pa kual NO tin un prohibishon di biahe, ser atmití riba muestra di prueba di bakunashon kompleto; kaminda e último prek a ser atministrá pa un mínimo di 14 dia. Banda di esaki e posibilidat pa turistanan ku NO a ser bakuná ta ser atmití bou di e kondishonnan di tèst vigente.

Aki bo por mira un lista di paisnan kaminda ta usa e prueba di bakunashon pa atmití turistanan sin òf ku obligashon di tèst parsial: https://www.frommers.com/tips/entry-requirements-customs/what-countries-allow-visitors-who-have-been-vaccinated


BONHATA WIL HELDER TOELATINGSBELEID VOOR GEVACCINEERDE TOERISTEN: VAN LEVENSBELANG VOOR ECONOMISCHE TOEKOMST VAN BONAIRE

KRALENDIJK – Toeristen zijn zich na ruim een jaar van lockdowns en beperkingen serieus aan het oriënteren op hun zomervakantie en op reizen na de zomer. Het is van groot belang dat Bonaire nu al duidelijkheid schept over het beleid omtrent toelaten van gevaccineerde toeristen. De vaccinatiegraad op Bonaire neemt gestaag toe en nadert naar verwachting op korte termijn de benodigde 75% om te spreken van ‘groepsimmuniteit’. Er wordt zelfs gestreefd naar een vaccinatiegraad van 85%. Ook in de regio’s waar het grootste deel van onze toeristen vandaan komen, Noord-Amerika en West-Europa, worden steeds meer mensen gevaccineerd tegen COVID-19. Na ruim een jaar van lockdowns en beperkingen zijn veel mensen plannen aan het maken voor hun zomervakantie of willen graag weer reizen na de zomer. Hier zou Bonaire op in moeten spelen door een duidelijk beleid te presenteren omtrent toelaten van gevaccineerde toeristen, zodat niet alleen zij, maar ook onze inwoners en ondernemers weten waar ze aan toe zijn en voorbereidingen kunnen treffen voor de heropening van ons eiland en onze economie.

Er zijn legio bestemmingen die daarover nu al duidelijkheid verschaffen en Bonaire kan het zich niet veroorloven om hierin de boot te missen. Populaire duikbestemmingen als Belize en Phuket laten volledig gevaccineerde reizigers 14 dagen na hun laatste prik toe zonder COVID-test plicht. Dit neemt een onzekerheid en een grote kostenpost weg bij de reiziger en zal een belangrijk argument vormen in de keuze voor een bestemming. Daarnaast hebben de horeca en het bedrijfsleven alle maatregelen genomen om mensen weer veilig te kunnen ontvangen.

Wij vragen het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport met klem om op zeer korte termijn aan te kondigen dat per 1 Juli 2021 reizigers uit landen waarvoor géén vliegverbod geldt, worden toegelaten op vertoning van een bewijs van volledige vaccinatie waarbij de laatste prik minimaal 14 dagen daarvoor gegeven moet zijn. Daarnaast moet natuurlijk de huidige mogelijkheid blijven bestaan voor niet gevaccineerde reizigers om onder de huidige testvoorwaarden toegelaten te worden.


BONHATA IN FAVOR OF CLEAR ADMISSION POLICY FOR VACCINATED TOURISTS: IT’S OF VITAL IMPORTANCE TO BONAIRE’S ECONOMIC FUTURE

KRALENDIJK – After more than a year of lockdowns and restrictions, tourists are getting serious about their summer vacation and their post-summer travel. Therefore, now is the time for Bonaire to start sending out clear statements about the admission policy of vaccinated tourists.

The vaccination rate on Bonaire is steadily increasing and is expected to approach the required 75% on short notice in order to reach ‘herd immunity’. The Public Health authority is even aiming to reach an 85% vaccination rate. In the regions where most of our tourists are from, North America and Western Europe, more and more people are being vaccinated against COVID-19.

Vaccination appears to be the solution and provides light at the end of the tunnel. After more than a year of lockdowns and restrictions, many vaccinated travelers are planning their summer and post summer vacations. Bonaire should use this opportunity to communicate a clear admission policy for vaccinated tourists. This is not only important for the tourists, but also for our residents and entrepreneurs on the island. The tourism industry needs to know where they stand to be able to prepare for the reopening of our island and our economy.

There are many destinations that already provide clarity about this and tourists start booking their vacations, so Bonaire cannot afford to miss out on this. Popular diving destinations such as Belize and Phuket allow fully vaccinated travelers 14 days after their last vaccination on the island without COVID-19 testing. This measure provides clarity and saves a lot of unnecessary costs for travelers. This is an important factor in the choice of their vacation destination. In addition, the tourism sector on Bonaire have taken all the necessary measures to be able to receive travelers in a safe and responsible manner.

We urge the Ministry of Public Health to announce on very short notice that, from July 1st, 2021, travelers from countries that are NOT on the no-fly list will be admitted upon presentation of proof of full vaccination, with the last vaccination given at least 14 days before entry. In addition, of course, the current possibility must remain for non-vaccinated travelers to be admitted under the current test requirements.

Share This
error: Content is protected !!