Kòntròlnan multidisiplinario

Kuerpo Polisial Hulanda Karibense den kolaborashon ku KoninklijkeMarechaussee (KMAR) i e direktorado di Supervishon i Mantenshon di Entidat Públiko, e dianan tras di lomba a tene kòntròlnan multidisiplinario en konekshon ku kumplimentu ku toke di keda i e ordenansa di emergensia vigente.

Djaluna 19 di aprel
A duna 12 prosèsferbal pa violashon di toke di keda. Durante di e kòntròl riba kumplimentu ku e toke di keda, a detené 3 persona, despues di un persekushon kòrtiku. Ta trata di e hòmbernan di inisial F.A. di 23 aña, D.R.D.B. di 31 aña i J.B. di 28 aña. A detené nan en konekshon ku violashon di toke di keda, pa no duna oido na òrdu di polis i pa komportashon peligroso di manehá. A konfiská e outo.

E tim multidisiplinario lo sigui kontrolá di forma aktivo e periodo benidero. Na momentu ku no ta kumpli ku e ordenansa di emergensia lo duna un prosès ferbal.

Un biaha mas ta hasi un yamada na un i un tur pa tene nan mes na e reglanan di e ordenansa di emergensia.

Basta prosèsferbal ta bai pa manehá sin faha di seguridat bistí
Riba djaluna 19 i djamars 20 di aprel, durante di kòntròlnan di tráfiko rutinario na diferente sitio, a duna mas i mas shofùr but  dor ku nan tabata manehá ku telefòn den man bou di stür,sin faha di seguridat bistí, sin dokumentu di seguro bálido, sin reibeweis bálido, pa manehá den direkshon prohibí i manehá sin hèlm bistí. Partikularmente pa manehá sin faha di seguridat bisti mayoria biaha a duna but.

A duna un total di 27 prosès ferbal. A duna prosès ferbal pa e siguiente violashonnan:

2x uzo di telefòn bou di stür

10x manehá sin faha di seguridat bisti

6x manehá sin seguro

7x manehá sin reibeweis

1x manehá den direkshon prohibí

1x manehá sin hèlm bistí

Durante di un di e kòntròlnan a topa ku un hòmber ku no por a mustra un pasport bálido. A pas’e ofer pa e departamentu di Asuntunan di Estranhero.

Bisti bo faha pa bo mes seguridat. Un faha di seguridat ta protehá okupante di un outo durante di un aksidente. Dor di uza e faha e persona protehá ta keda sinta riba su stul, no tin e posibilidat pa dal su kabes den winshil i no ta keda bentá den e outo p’aki p’aya. Dor di bisti bo faha di seguridat bo chèns di tin un aksidente mortal ta baha ku 30 pa 40%. Tambe patras den outo bo tin 20% ménos chèns di keda herida seriamente ora bo tin bo faha bistí.

KPCN ta hala atenshon di un i tur pa nan tin e dokumentunan nesesario manera menshoná akiriba, na òrdu. Tambe ta konsehá estriktamente pa kumpli ku e reglanan di Lei di Tráfiko. Ku esaki bo tambe ta kontribuí na un tráfiko seif i sigur riba e isla. E periodo benidero lo bai tene kòntròl regularmente, kaminda lo aktua ku man duru na momentu ku no tin e dokumentunan menshoná ariba na òrdu i tambe si no ta kumpli ku reglanan di tráfiko.

Bo no ta kumpli ku reglanan? Bo por haña un but.

E suma di un but pa e violashonnan menshoná ta varia entre $30 te ku $225.

Multidisciplinaire controles
Het Korps Politie Caribisch Nederland heeft in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee (KMAR) en de directie Toezicht en Handhaving van het Openbaar Lichaam, afgelopen dagen multidisciplinaire controles uitgevoerd in verband met de avondklok en naleving van de noodverordening.

Maandag 19 april
Er werden 12 processen-verbaal gegeven voor het overtreden van de avondklok. Tijdens de controle op de avondklok werden 3 personen, na een korte achtervolging, aangehouden. Het betreft de mannen met initialen F.A. van 23 jaar, D.R.D.B. van 31 jaar en J.B. van 28 jaar. Ze werden aangehouden voor het overtreden van de avondklok, voor het geen gehoor geven aan vorderingen van de politie en voor het vertonen van zeer gevaarlijk rijgedrag. De auto werd in beslag genomen.

Het multidisciplinair team blijft de komende periode actief handhaven. Bij het niet naleven van de noodverordening zal er een proces verbaal worden uitgeschreven.

Er gaat nogmaals een oproep aan iedereen om zich te houden aan de regels van de noodverordening.

Veel processen-verbaal worden uitgeschreven voor het rijden zonder autogordel om
Op maandag 19 april en dinsdag 20 april werden tijdens reguliere verkeerscontroles op verschillende plekken meerdere bestuurders bekeurd voor het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het rijden, voor het rijden zonder veiligheidsgordel, het rijden zonder geldige verzekeringspapieren, zonder geldig rijbewijs, voor het rijden in verboden richting en het rijden zonder helm.

Er werden in totaal 27 processen-verbaal gegeven. De processen verbaal werden voor de volgende overtredingen uitgeschreven:

2x voor het rijden met een mobiel telefoon in de hand 
10x voor het rijden zonder autogordel                  
6x voor het rijden zonder geldige verzekering   
7x voor het rijden zonder geldig rijbewijs                                            
1x voor het rijden in verboden richting                 
1x voor het rijden zonder helm

Tijdens één van de controles werd een man aangehouden. Hij kon geen geldig paspoort tonen. De man is aan de afdeling Vreemdelingenzaken overgedragen.

Doe je gordel om, voor je eigen veiligheid. Een autogordel beschermt bij een ongeluk. Door de autogordel te gebruiken blijft de inzittende op zijn stoel, is het niet mogelijk om met de schedel tegen de voorruit te slaan en wordt de persoon niet door de auto geslingerd. Door het dragen van een autogordel wordt de kans op een dodelijk ongeval verminderd met 30 tot 40%. Ook achterin de auto heb je met gordels om 20% minder kans om ernstig gewond te raken.

KPCN wil een ieder erop attenderen om de nodige bescheiden zoals hierboven genoemd op orde te hebben. Ook het zich houden aan de regels van de verkeersverordening wordt sterk  geadviseerd. Hiermee draag je ook bij aan een veilig verkeer op het eiland. Er zullen de komende periode regelmatig controles gehouden worden, waarbij er streng wordt opgetreden als je bovengenoemde niet in orde hebt of als men zich niet houdt aan de verkeersregels.

Houdt je je niet aan de regels? Dan kan je een bekeuring krijgen. Het bedrag van een boete voor bovengenoemde overtredingen varieert tussen de $30 en $225.  

Share This
error: Content is protected !!