Detenshon pa destrukshon i baldadi

Riba djaweps 22 di aprel alrededor di 10.30 or di anochi, a detené un menor di edat di inisial A.J.R. di 15 aña en konekshon ku destrukshon i baldadi. E mucha hòmber menor di edat a tira, entre otro, vehíkulonan di KMar, Polis i di un kompania di seguridat ku piedra for didak di un edifisio situá  na Kaya Gilberto F. Croes.

Kòntròl multidisiplinario
Kuerpo Polisial Hulanda Karibense den kolaborashon ku KoninklijkeMarechaussee (KMAR) i e direktorado di Supervishon i Mantenshon di Entidat Públiko, e dianan tras di lomba a tene kòntròlnan multidisiplinario en konekshon ku kumplimentu ku toke di keda i e ordenansa di emergensia vigente.

Djárason 21 di aprel
A duna 1 prosèsferbal pa violashon di e ordenansa di emergensia (konsumo di alkohòl riba kaya) i 1 prosèsferbal pa violashon di toke di keda.

Djaweps 22 di aprel

Durante di kòntròl  di un vehíkulo riba Kaya Korona, a konfiská un kahita di palu ku komo kontenido yerba paresido na mariwana. E shofùr a haña un prosèsferbal tambe pa violashon di toke di keda.


Un biaha mas ta hasi un yamada na un i un tur pa tene nan mes na e reglanan di e ordenansa di emergensia.

Dos kandela na mes momentu

Alrededor di 9.30 or riba djaweps 22 di aprel, sentral di polis a risibínotifikashon tokante dos kandela den mondi; un na Kaya Mendelsson i un na Kaya Brida. Brantwer a logra paga ámbos kandela. Na Kaya Mendelsson un ‘bobcat’ mester a rosa traha kaminda komo ku e kandela tabata mei mei di e mondi i tabata difísil aksesibel pa brantwer. Den ámbos kaso no tabatin herido. Kousa di e kandelanan no ta konosí.

POLITIEBERICHTEN VAN WOENSDAG 21 APRIL TOT EN MET VRIJDAG 23 APRIL 2021

Aanhouding voor vernieling en baldadigheid

Op donderdag 22 april omstreeks 22.30 uur werd een minderjarige met initialen A.J.R. van 15 jaar aangehouden voor vernieling en baldadigheid. De minderjarige jongen had, onder andere, voertuigen van de Kmar, politie en een beveiligingsbedrijf bekogeld met stenen vanaf het dak van een gebouw aan de Kaya Gilberto F. Croes.

Multidisciplinaire controles

Het Korps Politie Caribisch Nederland heeft in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee (KMAR) en de directie Toezicht en Handhaving van het Openbaar Lichaam, afgelopen dagen multidisciplinaire controles uitgevoerd in verband met de avondklok en naleving van de noodverordening.

Woensdag 21 april

Er werd 1 proces-verbaal gegeven voor overtreding van de noodverordening (alcoholconsumptie op straat) en 1 proces-verbaal voor overtreding van de avondklok.

Donderdag 22 april

Op de Kaya Korona werd tijdens controle van een voertuig, een houten doosje met als inhoud een op marihuana gelijkend kruid, in beslag genomen. De bestuurder kreeg ook een proces-verbaal voor het overtreden van de avondklok.

Er gaat nogmaals een oproep aan iedereen om zich te houden aan de regels van de noodverordening.

Twee brandmeldingen tegelijk

Omstreeks 20.30 uur op donderdag 22 april  kreeg de politiecentrale brandmeldingen in mondi’s; één bij Kaya Mendelsson en één bij de Kaya Brida. Het was de brandweer gelukt om beide branden te blussen. Bij de Kaya Mendelsson moest een bobcat aan te pas komen omdat de brand zich midden in de mondi bevond en moeilijk te bereiken was voor de brandweer. In beide gevallen waren er geen gewonden. Oorzaak van de branden is niet bekend.

Share This
error: Content is protected !!