Kralendijk – zal TOP Bonaire via een Facebook livestream verschillende inzichten en resultaten van verschillende TOP projecten presenteren. “Bonaire is een relatief klein eiland met grote bestuurlijke opgaven.Onze TOP deelnemers zijn young professionals die werken voor de (semi)-overheid op Bonaire. In hun dagelijkse werk krijgen TOP deelnemers vaak te maken met kleine en grote projecten om te leiden of te ondersteunen. Daarom is projectmanagement, naast persoonlijke ontwikkeling en basisvaardigheden, een belangrijk onderdeel van het programma van TOP Bonaire.” Aldus Pam Evertsz, coördinator van TOP Bonaire.

Livestream vrijdag 14 mei vanaf 11 uur (lokale tijd)

Dit online evenement vormt het sluitstuk van het vak projectmanagement, waarbij 3 projectgroepen een inkijkje geven in het proces, de leermomenten én het resultaat van anderhalf jaar projectmanagement.Wat deze nieuwe generatie young professionals hebben geleerd, delen ze graag met burgers, stakeholders en familie en vrienden. De livestream is gratis te volgen via de facebookpagina van TOP Bonaire.

Aanpak

Tijdens de aftrap in september 2019 is de groep gestart met een shortlist van de maatschappelijke vraagstukken die deze generatie young professionals graag verbeterd zouden willen zien ten behoeve van alle burgers op Bonaire. Uit 20 mogelijke onderwerpen heeft de groep vervolgens een TOP 3 samengesteld op het gebied vanComposteren, Openbaar Vervoer en Cultuur &Identiteit. Hoewel de deelnemers gedurende het traject zijn begeleid door trainers Willem Jan Stokhof en Guy Cozijns, is er nadrukkelijk voor gekozen om ze hun projecten van A tot Z zelf vorm te laten geven. Van het verkrijgen van de benodigde financiering tot het benaderen van mogelijke opdrachtgevers, het schrijven van plannen en de uitvoering.

Resultaten

Duidelijk is, dat de praktijk van projectmanagement grilliger is dan de theorie doet lijken. Een veelvoud aan stakeholders, de lokale context en als kers op de taart ook nog eens een wereldwijde pandemie, zorgde voor de nodige complexiteit. Aanstaande vrijdag presenteren de groepen onder andere een voorstel voor Selibon NV op het gebied van composteren en lanceert een van de groepen een gratis E-book over de Cultuur en Identiteit van Bonaire.De hoogste tijd om te leren van deze nieuwe generatie ambtenaren en om samenhunmijlpalen te gaan vieren!Kijkt u ook mee?

Share This
error: Content is protected !!