Oranjestad – Durante di un patrulla di e avion Dash di Wardacosta e tripulacion a detecta un boto ta drif ariba  lama. Na momento ku a bai investiga a lanta sospecho ku tin un persona sin bida den e boto ku  tawata drif. Abase di e informacion ku e tripulacion di e avion Dash a manda pa e Centro di  Rescate y Coordinacion di Wardacosta a dirigi e cutter Panter di e punto di sosten na Aruba pa  bai na e localidat di e boto.

Locual a hasi e busceda di e boto un reto ta e hecho cu e condiccion di lama y tempo tawata basta malo. E lama tawata brutu ku hopi biento y olanan halto. E Centro di Rescate y  Coordinacion a bolbe dirigi e avion di patrulla pa asisti e cutter Panter den e busceda di e boto.  Na yegada na e boto e tripulacion di Panter no a logra baha riba e boto pa motibo ku tempo  tawata hopi malo. Tambe e tripulacion a detecta diferente curpa sin bida cualnan tawata den  estado avansa di descomposicion.

E cutter Panter a hasi diferente intento pa por logra tow e boto, pero esaki no a logra debi ku e  cabuya tawata kibra na caminda. E lama brutu y e tempo malo a pone ku un dado momento e  cabuya di tow a bolbe kibra y Panter a perde e boto den e scur di anochi, despues di esaki no a  logra detecta e boto mas. Wardacosta a saca un notificacion pa barconan riba laman tambe tin  un ‘sharp lookout’ pa e boto cual ta drif riba lama. Wardacosta conhunto ku autoridatnan di  Aruba y partnernan internacional a cuminsa un investigacion den e caso aki.

 

HET PATROUILLEVLIEGTUIG VAN DE KUSTWACHT DETECTEERT BOOT MET STOFFELIJKE OVERSCHOTTEN 

Oranjestad – Tijdens een patrouillevlucht van afgelopen zondagavond detecteerde het kustwachtvliegtuig een boot op zo’n 120 mijl ten noorden van Aruba. De bemanning van de kustwachtvliegtuig (DASH)  meende in de boot een menselijk lichaam te onderkennen dat geen teken van leven meer gaf.  Het Joint Rescue Coordination Center (JRCC) van de Kustwacht heeft, op basis van de melding  van de DASH, de cutter Panter van het kustwachtsteunpunt Aruba naar de boot gedirigeerd.

De weersomstandigheden op open zee vormden een grote uitdaging voor de zoekactie door de  cutter Panter. Met slecht zicht en hoge golven was het onmogelijk voor de bemanning van de  Panter om de boot te vinden. Hierop heeft het JRCC de DASH wederom naar de locatie  gedirigeerd om vanuit de lucht de boot opnieuw te lokaliseren en de cutter naar de boot te  begeleiden. Bij aankomst bij de boot constateerde de bemanning van de cutter dat de  weersomstandigheden te slecht waren om aan boord te stappen. Daarnaast constateerden zij  dat er in de boot meerdere stoffelijke overschotten in zeer verregaande staat van ontbinding aanwezig waren.

De cutter Panter heeft ondanks de slechte weersomstandigheden meerdere pogingen gedaan  om het bootje op sleeptouw te nemen, maar onderweg brak het sleeptouw telkens af.  Uiteindelijk is onder de slechte weersomstandigheden en het invallen van de nacht het bootje  uit zicht geraakt van de cutter Panter. Het lukte hierna niet meer om de boot te traceren.  Het JRCC heeft een melding naar de schepen en de maritieme autoriteiten in de regio gestuurd  met de boodschap om scherp uit te kijken naar de boot die op zee drijft. De Kustwacht is samen  met de Arubaanse autoriteiten en internationale partners een onderzoek gestart naar de herkomst van de boot.

Share This
error: Content is protected !!