Den e siman tras di lomba, Koninklijke Marechaussee a detené un hòmber Kolombiano pa falsedat por eskrito na Aeropuerto Internashonal Flamingo. E hòmber a mèldu su mes pa kòntròl di pasport pa salida pa Kòrsou. Den su pasport tabata falta un prueba kual ta registrá su atmishon temporal pa Boneiru. Komo ku el a keda mas largu ku tabata permití el a kita esaki pa prevení un posibel but. Despues di kombersashon ku Ministerio Públiko BES a dun’é un but di $500. Banda di esei lo pone den e área pa warda estranhero en espera di su ekstradishon. Marechausse ta entregá un petishon na e unidat di IND di RCN pa registrá e hòmber komo estranhero no deseá pa Hulanda Karibense.

 Anteriormente a para un dama ku a resaltá dor di su komportashon di manehá, pa kòntròl durante di vigilansia rondó di Aeropuerto Internashonal Flamingo. For di e kòntròl a resultá ku e dama tabatin mas ku kuater biaha e kantidat permití di alkohòl den su sanger. A deten’é pa esaki i a kita su reibeweis. Entretantu Ministerio Públiko BES a dun’é un prohibishon pa manehá di dos luna. Banda di esaki e mester responsabilisá su mes dilanti di hues pa un sentensia final.

Na aeropuerto F.D. Roosevelt na Sint Eustatius, kaminda Marechaussee banda di e tareanan di polis di frontera na aeropuerto i den haf, tambe ta sostené KPCN, a kontrolá un dama ku tabatin mas di $5000 na plaka di papel huntu kuné. Komo ku e no por a responsabilisá kon el a yega na e sèn i tabata sospechá ku posiblemente e ta prosedente di kriminalidat, reshèrshi a inisiá un investigashon mas aleu

 

MARECHAUSSEE STUIT OP GEMANIPULEERD PASPOORT, TAS VOL BANKBILJETTEN EN DRONKEN CHAUFFEUSE TIJDENS GRENSPOLITIETAKEN BONAIRE EN SINT EUSTATIUS

De Koninklijke Marechaussee heeft afgelopen week op Flamingo International Airport een Colombiaanse man aangehouden voor valsheid in geschrifte. De man meldde zich bij de paspoortcontrole voor vertrek naar Curaçao. In zijn paspoort ontbrak een bewijs waarop zijn tijdelijke toelating tot Bonaire geregistreerd stond. Omdat hij langer was verbleven dan toegestaan had hij deze verwijderd om een mogelijke boete te voorkomen. Na overleg met het OM BES is alsnog een boete opgelegd van $500,-. Daarnaast zal hij in vreemdelingenbewaring worden gesteld om uitgezet te worden. De Marechaussee dient een verzoek in bij de IND-unit CN om de man als ongewenst vreemdeling voor Caribisch Nederland te registreren.

Eerder werd tijdens surveillance rond de Flamingo International Airport een vrouw gecontroleerd die opviel door haar rijgedrag. Uit controle bleek dat de vrouw meer dan vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol in haar bloed had. Hierop is zij aangehouden en is haar rijbewijs ingevorderd. Inmiddels heeft het OM BES een rijontzegging van twee maanden opgelegd. Daarnaast zal ze zich nog voor de rechter moeten verantwoorden voor een uiteindelijk vonnis.

Op de luchthaven F.D. Roosevelt op Sint Eustatius, waar de Marechaussee naast grenspolitietaken op luchthaven en in de haven ook het KPCN ondersteunt, werd een vrouw gecontroleerd die meer dan $5000,- aan bankbiljetten bij zich had. Omdat zij niet aannemelijk kon maken hoe zij aan dat geld kwam en vermoed werd dat het mogelijk van criminaliteit afkomstig was, wordt nader onderzoek ingesteld door de recherche.

Share This
error: Content is protected !!