Djaweps 20 di mei 2021, negoshadó di sindikatonan i RCN a firma un akuerdo tokante adaptashon di e areglo di penshun i e kondishonnan laboral pa ámtenarnan di Reino na Hulanda Karibense.

 

Pa prevení un retraso grandi den entrada ora trahadó baha ku penshun, ta subi edat pa baha ku penshun te ku 66 aña entrante 2030. Banda di esei a limitá akumulashon di penshun te ku un entrada anual di $47.500 máksimo i a modernisá e penshun di invalides. Ku e medidanan aki ámtenarnan di Reino no mester paga prima èkstra pa sigurá nan penshun den futuro.

 

Banda di e akuerdo tokante penshun, a palabrá e kondishonnan laboral entrante 2021 pa un periodo di tres aña. Tur ámtenar di Reino por konta ku un kompensashon di un solo biaha e aña aki ainda. Mas aleu ta introdusí un siman di labor di 36 ora entrante 2022. Esaki mester mehorá e balansa entre trabou i privá di trahadónan. Ku esaki ta krea tambe mas o ménos 50 kupo di trabou nobo den gobièrnu sentral riba e tres islanan di Hulanda Karibense.  RCN i e sindikatonan ta haña e kontribushon na empleo aki importante, prinsipalmente pa motibu di e konsekuensianan ekonómiko di Covid-19.

 

 

Riba e potrèt d.r.p.d.: Negoshadónan  Percy Statia (NAPB), Robert Sances (ABVO), Jan Helmond (RCN), Leon van der Hulst (ACOM) en Juan Lourens (STrAF).

 

 

NIEUWE CAO EN PENSIOENREGELING VOOR RIJKSAMBTENAREN CN

 

Op donderdag 20 mei 2021 ondertekenden onderhandelaars van de vakbonden en RCN een akkoord over aanpassing van de pensioenregeling en de arbeidsvoorwaarden voor rijksambtenaren in Caribisch Nederland.

 

Om een forse daling van het inkomen te voorkomen als medewerkers met pensioen gaan, wordt de pensioenleeftijd vanaf 2030 verhoogd tot 66 jaar. Daarnaast wordt de opbouw van pensioen beperkt tot een maximaal jaarinkomen van $ 47.500,- en het  pensioen bij invaliditeit gemoderniseerd. Met deze maatregelen hoeven rijksambtenaren nu geen extra premie te betalen om hun pensioen in de toekomst veilig te stellen.

 

Naast de pensioenafspraken werden nieuwe arbeidsvoorwaarden vanaf 2021 overeengekomen voor een periode van drie jaar. Alle rijksambtenaren kunnen dit jaar nog rekenen op een eenmalige extra uitkering. Voor de rijksambtenaren in risicovolle beroepen geldt vanaf 2022 ook een structurele tegemoetkoming. Verder wordt vanaf 2022 een 36-urige werkweek ingevoerd. Dit moet ten goede komen aan de werk-privé balans van medewerkers. Ook ontstaan hiermee ongeveer 50 nieuwe banen bij de Rijksoverheid op de drie eilanden in Caribisch Nederland. RCN en de vakbonden vinden deze bijdrage aan de werkgelegenheid belangrijk, vooral ook vanwege de economische gevolgen van Covid-19.

 

 

Op de foto v.l.n.r.: Onderhandelaars Percy Statia (NAPB), Robert Sances (ABVO), Jan Helmond (RCN), Leon van der Hulst (ACOM) en Juan Lourens (STrAF).

Share This
error: Content is protected !!