Kralendijk – Ministerio di Salubridat Públiko, Bienestar i Deporte den konsulta ku e timnan di bakunashon di islanan BES i paisnan KAS ta investigá disponibilidat di habitantenan pa pasa angua kontra corona. Despues ta usa e resultadonan pa oumentá e kantidat di habitante ku a bakuná mas tantu posibel. I&O Research ta responsabel pa e investigashon i ta traha huntu ku investigadónan lokal.

Hopi hende na Boneiru a bakuná kaba. Ta hasi e investigashon pa haña sa kiko tabata e motibu prinsipal pa e habitantenan pa bakuná. Ta bon tambe pa sa kiko ta stroba hendenan di pasa angua.

For di djabièrnè 13 te ku djaluna 16 di ougùstùs 2021 e investigadónan ta tene entrevista kòrtiku na Boneiru. A base di e preguntanan e partisipantenan por splika dikon nan ta pasa angua òf dikon nan no ta pasa angua. Siudadanonan ku ke partisipá na e investigashon por app òf yama na +5999 521-3108. Ta tene e entrevistanan na hulandes òf papiamentu òf spañó.

ONDERZOEK BEREIDHEID INWONERS BES EN CAS OM ZICH TE LATEN VACCINEREN

Kralendijk – Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, VWS, onderzoekt in overleg met de vaccinatieteams van de BES-eilanden en CAS-landen de bereidheid van inwoners om de coronaprik te halen. De resultaten worden later op de eilanden gebruikt om het aantal gevaccineerde inwoners zo veel mogelijk te vergroten. I&O Research is verantwoordelijk voor het onderzoek en werkt samen met lokale onderzoekers.

Veel mensen op Bonaire hebben zich al laten vaccineren. Het onderzoek wordt gedaan om te weten te komen wat de belangrijkste reden voor de inwoners was om zich te laten vaccineren. Ook is het goed om te weten wat mensen tegen houdt om zich te laten prikken.

De onderzoekers houden van vrijdag 13 tot en met maandag 16 augustus 2021 op Bonaire korte vraaggesprekken. De deelnemers kunnen aan de hand van de vragen uitleggen waarom ze zich wel of niet laten vaccineren. Burgers die aan het onderzoek willen meedoen, kunnen appen of bellen naar ++5999 521-3108. De vraaggesprekken worden in het Nederlands of Papiaments of Spaans gehouden.

 

Share This
error: Content is protected !!