Nos no ta invadí tereno públiko, ounke ta hustifiká. Ta p’esei, si un hende (kontra nos rekomendashon)ta disidí di gewon kue un tereno di gobièrnu pa traha su kas riba dje, nos lo defend’é sigur.Pasobra e ta hustifiká. Ta un inhustisia di marka mayó ku gobièrnu pa mas ku 30 aña kaba ta nenga di otorgá tereno di erfpachtna un forma korekto y hustu.

Tin 1.180 hende riba lista di espera. Kon por ta?

Nos tur tin ku komprondé ku tereno públiko ta pertenesé na pueblo, es desir tur hende kolektivo. Bèrdat ta ku lei ta duna gobièrnu propiedat di tur tereno públiko. Pero nan tin e solamente pa maneh’é y pa kordiná. Pero si un hende mester di un tereno pa traha su kas y gobièrnu ta nenga dun´é, eigenlijk mester sera e diputado konserní. E ta kometé un krímen.

Si nos ta pensa bon, eigenlijk mester sera henter gobièrnu, pasobra tin 1.180 hende riba lista di warda. Tin ta wardando for di promé di 10-10-10. Esaki ta mas ku un bèrgwensa. Ta un krímen moral kontra pueblo. Y ta pió, pasobra pa 30 aña òf mas kaba, gobièrnu a duna hopi tereno na kompinchinan polítiko.Hopi di nan a bende nan terenopa saka ganashi PERSONAL for di dje.

Asina a surgi un kaòs korupto ku tereno públiko, netamente loke gobièrnu ta obligá di evitá.

Hues tambe a laga nos na kaya te awor. Pero ASOTEKO lo kuminsá un kaso nobo y lo sigui persistí te ora gobièrnu ta kumpli ku su deber. ASOTEKO ta e Asosashon pa Otorgá Tereno di Erfpacht sin Korupshon. Nos ta sali na defensa di e 1.180 hende riba lista di espera.

Si kualkier persona por saka kopia di e lista di espera aki y pon’é den nos buzon na Kaya Jose G. Hernandez no. 16-A, nos lo ta hopi gradisido. Òf, mas fásil, manda e lista via e-mail na abogado.bijkerk@ gmail.com. E lo yuda nos tremendamente pa por aserká e 1.180 víktima di e patronahe bergonsoso di gobièrnu.

ASOTEKO ta yama un Reunion Públiko djasabra 25 di sèptèmber 2021 pa 17.30’ or.
Lugá: kurá di Ofisina di abogado Bijkerk, Kaya Jose Girigorio Hernandez 16A, Antriol.

Tin algun punto di agènda pa trata, pero ASOTEKO lo t’ei espesífikamente pa informá y registrá miembronan nobo. Duna nos forsa pa nos por yuda bosonan mas mihó.

OPROEP ASOTEKO OPENBARE VERGADERING ZATERDAG
25 SEPTEMBER 2021

Wij zullen geen publieke terreinen gaan bezetten, hoewel dat wel gerechtvaardigd zou zijn. Daarom, als iemandtegen ons adviestoch besluit om gewoon een terrein in bezit te nemen om daar zijn huis op te bouwen, dan zullen wij hem zeker verdedigen. Eenvoudigweg omdat dat gerechtvaardigd is. Het is immers immens onrechtvaardig dat de overheid al meer dan 30 jaar weigert erfpachtterreinen uit te geven op redelijke en correcte wijze.

Er staan 1.180 personen op de wachtlijst. Hoe kan dat?

Iedereen moet begrijpen dat domeingrond toebehoort aan het volk, d.w.z. alle mensen gezamenlijk. Weliswaar bepaalt de wet dat de overheid eigenaar is van alle domeingronden, maar  zij bezitten die gronden uitsluitend om ze te beheren en te coördineren. Als iemand dus een terrein nodig heeft voor woningbouw en de overheid weigert om hem een perceel toe te wijzen, dan moet de bevoegde gedeputeerde worden opgesloten. Hij of zij pleegt een misdaad.

Als we goed nadenken, moet eigenlijk de hele overheid worden opgesloten, omdat er al 1.180 mensen op de wachtlijst staan. Sommigen wachten al vanaf vóór 10-10-10. Dit is meer dan schande. Het is een morele misdaad tegen het volk. En het is nog erger, omdat al meer dan 30 jaar, de overheid wel veel terreinen heeft uitgegeven aan politieke vrienden. Velen van hen hebben vervolgens hun terrein verkocht uit PERSOONLIJK winstbejag.

Aldus is er een corrupte chaos ontstaan met publieke gronden. Precies wat de overheid hoort te voorkomen.

Het Gerecht heeft ons tot nu toe ook in de steek gelaten. Maar ASOTEKO zal een nieuwe rechtszaak aanspannen. En we zullen doorgaan totdat de overheid zijn plicht gaat doen. ASOTEKO is de Vereniging voor Erfpachtuitgifte zonder Corruptie. Wij komen op voor de 1.180 mensen die op de wachtlijst staan.

Als iemand kopie zou kunnen maken van die wachtlijst en in onze brievenbus stoppen te Kaya Jose G. Hernandez no. 16-A, dan zijn wij hem zeer dankbaar. Of, veel gemakkelijker, verstuur de lijst naar: abogado.bijkerk@gmail.comHet zal ons bijzonder helpen om contact te krijgen met de 1.180 slachtoffers van deze schandalige overheidspatronage.

ASOTEKO roept iedereen op voor een Openbare Vergadering a.s. zaterdag 25 september 2021 om 17.30’ or. Plaats: tuin van Advocatenkantoor Bijkerk, Kaya Jose G.Hernandez 16A, Antriol.

Er zijn een paar agendapunten te bespreken, maar ASOTEKO zal daar zijn voor informatie en registratie van nieuwe leden. Geef ons kracht om u beter te kunnen helpen.

Share This
error: Content is protected !!