Sorobon ta e promé bich ku a haña kliko di koló pa e proyekto piloto di separashon di shushi na nos bichnan públiko. E proyekto aki ta enserá un kambio di kliko blou pa kliko di koló. A pone 4 diferente koló di kliko ku ta reflehá 4 tipo di shushi. E kliko bėrdѐ ta pa restu di shushi (manera sobrá di kuminda), kliko hel ta pa glas (manera bòter i pòchi di glas), kliko blou ta pa karton (manera kaha di karton), kliko oraño ta pa plѐstik (manera kùp, tayó i bestèk di plèstik) i kliko di heru ta pa karbon.

Separando shushi di e forma akí bo ta kontribuí na un medio ambiente mas sano i bich mas limpi. E tarea di Selibon pa prosesá shushi tambe ta bira mas fásil i efisiente.

Durante e dos simannan binidero ta bai hasi un análisis di e kantidat i tipo di shushi ku nan ta depositá den e klikonan. Si tin pregunta of komentario riba e proyekto aki, tuma kontakto libremente ku nos.

Ban sigui kuida Boneiru!

 

 

Selibon vervolgt project afvalscheiding op openbare stranden.

Sorobon is het eerste strand dat gekleurde kliko’s heeft gekregen voor het afvalscheidingsproject op onze openbare stranden. Dit project houdt een verandering in van blauwe kliko’s naar kliko’s met meerdere kleuren. Er zijn kliko’s van 4 verschillende kleuren geplaatst voor 4 soorten afval. De groene kliko is voor restafval (zoals etensresten), de gele kliko is voor glas (zoals glazen flessen en potten), de blauwe kliko is voor karton (zoals kartonnen dozen), de oranje kliko is voor plastic (zoals plastic bekertjes, borden, lepels, messen en vorken) en de ijzeren kliko is voor houtskool.

Door op deze manier afval te scheiden draagt u bij aan een gezonder milieu en schonere stranden. De taak van Selibon om het afval te verwerken wordt ook gemakkelijker en efficiënter.

In de komende twee weken wordt een analyse gemaakt van de hoeveelheid en het soort afval dat in de kliko’s gedeponeerd wordt. Als u vragen of commentaar hebt met betrekking tot dit project, gelieve zo vrij te zijn om contact met ons op te nemen.

Laten wij goed voor Bonaire blijven zorgen!

Share This
error: Content is protected !!